Pagina 1 van 1
Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 22 aug 2011 21:09
door Dagobert_
Hoi Allen,
Ik heb net met mijn vriendin een huisje gekocht in Wetteren. Het verlijden van de akte moet zich nog voltrekken maar nu hebben we gisteren bericht gekregen van de eigenaars
dat er na controle een rode dop op de mazouttank is geplaatst en dat deze opgevuld is met schuim. Wat me goed gedaan lijkt.
In de aankoopovereenkomst staat dat wij een huis hebben gekocht met een ondergrondse tank. De opgevulde tank heeft een capaciteit van ongeveer 3500 liter. Er werd ons gezegd dat de mazouttank gewoon leeg was. Op dit moment is er dus geen verwarming in de woning.
Nu wil de eigenaar een bovengrondse tank betalen van 1000 liter die hij voor het huis wil plaatsen omdat een ondergrondse tank duurder is.
Mijn vraag: Kan de eigenaar bepalen waar de nieuwe tank kan komen en of die bovengronds komt te liggen?
En moet dit een tank van vergelijkbaar volume zijn?
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 22 aug 2011 21:11
door Fore
mag ondergronds nog wel?
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 23 aug 2011 11:09
door mava105
Volgens mij mag ondergronds nog wel, maar dan moet de tank voorzien zijn van een anti-lekdetektie, of hij moet in een betonnen kuip worden geplaatst.
Ik zou zeker geen tank minder dan 2000 liter aanvaarden, omdat je anders telkens een hogere stookolieprijs dient te betalen voor leveringen van minder dan 2000 liter.
Is er gas in de straat aanwezig? anders is het misschien aangewezen een gasgestookte CV ketel te laten plaatsen, met natuurlijk een deelname in de kosten van de verkoper.
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 23 aug 2011 11:12
door Joeri_J
Zelf 3000l is geen onnodige luxe om bepaalde pieken te kunnen overbruggen...
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 24 aug 2011 10:51
door j.demoor
"Art.1583.Hij(=de koop) is tussen partijen voltrokken...zodra er overeenkomst is omtrent de zaak en de prijs, hoewel de zaak nog niet geleverd en de prijs nog niet betaald is...."(Burgerlijk Wetboek=B.W.).
‘In de aankoopovereenkomst staat dat wij een huis hebben gekocht met een ondergrondse tank’
Tussen partijen is hierdoor de koop VOLTROKKEN.
“Art.1604.De verkoper moet aan de koper een zaak leveren die met de overeenkomst in overeenstemming is.”(B.W.).
Tenzij anders bedongen in de overeenkomst is ‘met een ondergrondse tank’ = met een ondergrondse tank die bruikbaar is. Is die tank niet bruikbaar dan kan u vervanging vorderen door een bruikbare ondergrondse tank of prijsvermindering.
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 25 aug 2011 21:35
door Dagobert_
Dank voor de antwoorden.
We hebben ondertussen een installateur laten komen en hij zei ons dat een bovengrondse tank altijd voorzien moet worden met een betonnen steunsokkel.
Voor ondergrondse tanken raadt hij altijd een dubbelwandige aan... Ik heb helaas niet zo goed begrepen of dit de wettelijke norm was.
@Jdemoor; dank ook voor jou antwoord. Die koop is voltrokken en er staat inderdaad duidelijk een ondergrondse tank in de overeenkomst.
Wij hebben nu wel besloten dat we niet voor minder gaan. Het probleem ligt hem in het feit dat er niets op document is vastgelegd van de grootte, enkel mondeling.
dus laten wij maar offertes maken voor tanken van rond de 3000 liter.
wordt voor ons zeker nog vervolgd...
Re: Mazouttank met rode dop.
Geplaatst: 29 aug 2011 16:30
door Jan S
Volgens mij mag ondergronds nog wel, maar dan moet de tank voorzien zijn van een anti-lekdetektie, of hij moet in een betonnen kuip worden geplaatst.
Ter info:
De houders dienen in of boven een inkuiping geplaatst.
Dubbelwandige houders en prefabconstructies als vermeld in artikel 6.5.2.1., dienen niet in of boven een inkuiping geplaatst mits ze uitgerust zijn met een permanent lekdetectiesysteem.
Een inkuiping mag alleen de houder en zijn toebehoren omvatten. Enkel de leidingen vereist voor de exploitatie van de houder mogen door de inkuiping gevoerd worden en wel boven het peil dat bereikt zou zijn wanneer de inkuiping gevuld zou zijn met de totale nominale inhoud van de erin geplaatste houders.
Indien zich hemelwater in de inkuiping kan bevinden dienen de nodige maatregelen getroffen om dit regelmatig te verwijderen zonder vervuiling van het milieu. Ongeacht de hoeveelheid water die zich eventueel in de inkuiping bevindt, moet deze steeds de totale maximale inhoud van de erin geplaatste houders kunnen opvangen.