Schadevergoeding ontbinding

kaveetje
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Schadevergoeding ontbinding

#1 , 09 apr 2019 20:41

even kort schetsen...voor zover het kort kan natuurlijk :lol:

Verkoop van huis, A is heel geïnteresseerd en tekent een aankoopbelofte waarin staat dat ze binnen de 7 dagen de compromis ondertekend. Ondertekening compromis gebeurd op 10/10...akte ten laatste 10/02 (4 maand). Compromis wordt getekend door A alleen. In de compromis staat vermeld dat 10% van de aankoopwaarde moet gestort worden op rekening binnen de 7 dagen na ondertekening. Pas anderhalve maand later is 5% gestort geweest. Haar lening krijgt ze niet in orde omdat ze nadien beslist het huis te willen aankopen met nieuwe partner die nog niet (volledig) gescheiden is.
De rest van het verhaal zal ik jullie besparen maar het komt erop neer na 5,5 maanden niet verder zullen wachten tot A haar papieren op orde heeft.
Vorige week werd de compromis ontbonden. Ze heeft deze ook ondertekend. Door ontbinding van de compromis is de reeds gestorte 5% schadevergoeding. Nu vroeg ze wel als ze toch nog haar lening in orde krijgt of we alsnog aan haar willen verkopen en de reeds gestorte 5% toch deel kan uitmaken van de aankoopsom. We hebben gezegd dit in beraad te zullen nemen.
Als A haar lening nog krijgt en we verkopen toch aan haar, dan wordt een nieuwe compromis opgesteld met direct een vaste aktedatum en die 5% zal terug gerekend worden als voorschot voor de aankoop. Dan is het voor haar precies of ze koopt het voor de eerste keer.
Wij zijn echter van mening dat we dit niet zomaar kunnen laten passeren. Wij hebben door haar uitstelgedrag ook al wat kosten moeten maken.
Mijn vraag is nu: Wat is een aanvaardbare schadevergoeding dat we kunnen eisen? Of moeten we voet bij stuk houden en die 5% behouden als schadevergoeding?

Ik hoop dat jullie met gegeven info voldoende weten
Alvast bedankt voor jullie mening

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.

Terug naar “Kopen”