Financiering bouw huis

Thomas Morus
Berichten: 2625
Juridisch actief: Nee
Locatie: Utopia

Re: Financiering bouw huis

#16 , 25 mar 2019 19:36

Je ziet dit verhaal vaak bij de rijke mensen.
Die lossen het als volgt op als ze met een armere partij trouwen. Aangezien TS het kapitaal heeft, financiert hij de villa op zijn grond. Vervolgens laat hij zijn vrouw gratis wonen waardoor ze ademruimte heeft om een eigen (tweede) woning af te betalen die verhuurd wordt. Als die relatie spaak loopt, kan de huurder opgezegd worden en kan de vrouw relatief snel haar eigen woning betrekken.
Indien TS niet tot die klasse behoort is het aan te raden de bouwgrond in gemeenschap te brengen.
Dat is de eerlijkste "gewone mensen" oplossing.
De verkiezingsbeloften van vandaag zijn de belastingen van morgen.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Torenhoge juridische kosten vermijden? Kies dan voor de online juridische dienstverlening van Jureca. Je bespaart er tijd en geld dankzij telefonisch advies, automatische documenten en vele andere juridische diensten aan een vaste prijs. Gratis bijstand voor alle verkeersovertredingen en misdaden. Op zoek naar een advocaat? Ontvang vrijblijvend een offerte voor jouw juridische situatie – zowel ondernemers als particulieren. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
NotHappy
Berichten: 191

#17 , 01 apr 2019 13:50

Hoe vang ik dit dan op?
Uw vrouw moet voor de helft mede-eigenaar worden van de grond.
De lening gaan jullie samen aan en ieder betaalt de helft van de aflossingen.
Dat, of een andere verdeling.

Je zou bijvoorbeeld kunnen stellen dat zij 40/100 volle eigendom heeft (van de woning en de grond) en jijzelf 60/100. Als het ooit tot een relatiebreuk zou moeten komen, heeft zij dus slechts het percentage in handen dat jullie gezamenlijk bepaald hebben.

Wie hoeveel van de lening betaalt, dat kies je dan wel zelf, zodat het een beetje uitkomt met de eigendomsbreuk die jullie kozen.

De notaris kan hier wel in ondersteunen.
Als de eigendomsverdeling niet 40/60 is zal je ook alle kosten volgens die verdeling betalen, bv brandverzekering, KI, etc...
Het is daarom beter om met een 50/50 verdeling te werken en het verschil in kosten te regelen via een apart contract bij de notaris. Bij een echtelijke breuk kan je hierop terug vallen voor eventuele uitbetaling.

Reclame

Terug naar “Kopen”