Wat behoort tot de keuken als dit niet gespecifieerd is?

ankipanki
Topic Starter
Berichten: 5

Wat behoort tot de keuken als dit niet gespecifieerd is?

#1 , 12 okt 2006 21:13

Beste,

We staan op het punt om voor ons eerste huis te betalen en de sleutels te krijgen van het huis. (morgen om precies te zijn, ik vond deze site nu pas!!)

Probleem: in advertentie stond de keuken omschreven als: HYPERGEINSTALLEERD. Idd, marmeren werkblad enz. Bij tekenen vh compromis hebben wij er niet aan gedacht om vast te leggen welke ingebouwde toestellen er moesten blijven. We hebben ons laten vertellen dat al wat echt ingebouwd is, tot de keuken behoort en dus mee verkocht wordt. Nu ik heb de eigenaars daarover gesproken en die lachtten ons vierkant uit en zeiden dat dat wel wat laat was om die vraag te stellen, ze pakten natuurlijk alles mee.

Mijn vraag: hebben wij iets om op te staan om toch nog oven/vuur/... te behouden en/of vergoeding voor te krijgen? Is het niet zo dat je koopt wat je ziet wanneer je het compromis tekent? (toen was alles er nog en is er niks van gezegd..)

Alvast bedankt voor de goede raad!

Groetjes,
Anke

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Wesley
Berichten: 294

#2 , 13 okt 2006 08:59

Je hebt een onroerend goed aangekocht.

Roerende goederen moeten expliciet mee in de compromis omschreven zijn om meeverkocht te worden.

Nu, wat zijn roerende goederen precies? D.i. alles was los kan meegenomen maw geen vast geheel vormt met het onroerende goed.

bv. in principe is een bad onroerend want 'vastgemaakt' terwijl een vaatwasser los zit en eenvoudig mee te nemen is.

Ik vrees dus dat de eigenaars de keukentoestellen kunnen meenemen. Het keukenblad zal wel als onroerend moeten worden beschouwd. Over fornuis kan discussie bestaan maar voordeel ligt bij eigenaars.

Hoe dan ook - moest geregeld worden in compromis. Probeer bij ondertekenen notari?le akte nog iets los tepeuteren, maar 'eisen' kan niet vrees ik

koen999
Berichten: 730

#3 , 13 okt 2006 09:45

als in de adv stond HYPERGEINSTALLEERDE keuken hoort die mi bij het huis. laat bij de akte noteren dat er daarover geen akkoord is.

Vraag een verzoeningsprocedure bij de vrederechter, dan hoor je daar al welke richting hij uitwil.

Reclame

fonsy
Berichten: 58
Locatie: tegen het bos

#4 , 20 okt 2006 15:30

Wij hebben een gelijkaardig probleem bij de aankoop van ons appartement.
Toen wij dit gingen bezichtigen stond er een aardgaskachel in de living. Een paar weken voor de ondertekening van de akte stond de kachel er nog, maar toen wij van de notaris naar het appartement reden, was de kachel verdwenen. Deze kachel was aangesloten met een vaste verbinding aan de schouw.
Is deze kachel nu roerend of behoord hij bij het gebouw. Onze notaris zegt dat de verkoper hem moet terugbrengen. Wie heeft gelijk??

koen999
Berichten: 730

#5 , 20 okt 2006 15:45

mi de notaris de wet daartoe is niet 100% duidelijk
Art. 523. Buizen, dienende voor de waterleiding in een huis of op een ander erf, zijn onroerend en maken deel uit van het erf waaraan zij verbonden zijn.

Art. 524. Voorwerpen die de eigenaar van een erf voor de dienst en de exploitatie van dat erf daarop geplaatst heeft, zijn onroerend door bestemming.
Zo zijn de navolgende voorwerpen onroerend door bestemming, wanneer de eigenaar deze geplaatst heeft voor de dienst en de exploitatie van het erf :
De aan het landbouwbedrijf verbonden dieren;
Het landbouwgereedschap;
De aan de pachters of deelpachters gegeven zaden;
De duiven van de duiventillen;
De konijnen van de konijnenwaranden;
De bijenkorven;
De vissen van de vijvers;
De persen, ketels, distilleerkolven, kuipen en tonnen;
Het gereedschap dat nodig is voor de exploitatie van smederijen, papierfabrieken en andere fabrieken;
Stro en mest.
Onroerend door bestemming zijn ook alle roerende voorwerpen die de eigenaar blijvend aan het erf verbonden heeft.

Art. 525. De eigenaar wordt geacht roerende voorwerpen blijvend aan zijn erf verbonden te hebben, wanneer zij daaraan met gips, kalk of cement zijn bevestigd, of wanneer men deze voorwerpen niet kan losmaken zonder die zelf of het gedeelte van het erf waaraan zij verbonden zijn, te breken of te beschadigen.
Spiegels van een vertrek worden geacht blijvend geplaatst te zijn, wanneer het houtwerk waaraan zij verbonden zijn, van het beschot deel uitmaakt.
Hetzelfde geldt voor schilderijen en andere sieraden.
Beelden zijn onroerend wanneer zij geplaatst zijn in een opzettelijk daarvoor gemaakte nis, al kunnen zij weggenomen worden zonder breken of beschadigen.
zo de kachelbuis is vastgemetst behoort de kachel mi tot het onroerend goed, 100% garantie durf ik u echter niet geven

Terug naar “Kopen”