Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Paulsta2
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Huurwoning verkoop

#1 , 8 maand 4 weken geleden (13 mar 2018 12:26)

Als een huurwoning te koop word gezet,maar er is een discussie over de huurwaarborg met de huurders die het pand verlaten,en die stappen naar het vredegerecht, word de verkoop van de woning dan on hold gezet zolang er geen uitspraak is?


basejumper
Berichten: 2869
Locatie: Diest

#3 , 8 maand 4 weken geleden (13 mar 2018 16:20)

Het één heeft niets te maken met het andere. Waarom zou de verkoop on hold gesteld worden als het geschil gaat over een waarborg die op een bankrekening staat?
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

TomVDJ
Berichten: 10502
Juridisch actief: Nee

#4 , 8 maand 4 weken geleden (13 mar 2018 16:52)

De huur eindeigt ook niet zomaar omdat de woning verkocht wordt... Zoals hierboven gezegd staat dit los van elkaar. De koper van de woning, neemt in principe het huurcontract over (blijft dus gewoon lopen).

Maar ik vermoed dat de "oude" eigenaar het huurcontract reglementair opgezegd heeft, zodat een eventuele koper van het pand dit niet moet overnemen (wat in praktijk zou leiden tot een lagere verkooppprijs). In dat geval is het conflict ivm de waarborg gewoon tussen oude eigenaar en huurder. Nieuwe eigenaar heeft hier niets mee te maken. Verkoop van de woning heeft er verder ook niets mee te maken.
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Kopen”