huurders nog in huis

Hildeken
Topic Starter
Berichten: 14

huurders nog in huis

#1 , 24 okt 2008 21:55

hallo, even een vraagje. Sinds begin oktober hebben wij een huis gekocht maar daar wonen nog huurders in. Ondertussen betalen die wel huur aan ons en hebben wij zelf op papier gezet dat zij het huis zouden verlaten tl op 5 januari 2009, zij hebben dit dus ondertekend. Maar wat als zij het huis niet uit zijn? Want tegen begin februari moeten wijzelf ook uit ons huurhuis. Is dit papier met beide handtekeningen eigenlijk weg geldig ? Bedankt alvast voor uw antwoord. Groetjes

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 26 okt 2008 15:39

“Art.1134.Alle overeenkomsten die wettig zijn aangegaan, strekken degenen die deze hebben aangegaan, tot wet.Zij kunnen niet herroepen worden dan met hun WEDERZIJDSE toestemming of op gronden door de wet erkend...”(Burgerlijk Wetboek).

Indien die wederzijdse toestemming voldoende blijkt uit ‘hebben wij zelf op papier gezet dat zij het huis zouden verlaten tl op 5 januari 2009’ dan is dit een geldige beëindiging van de huur.

Is dit niet zo dan dient u toepassing te maken van :

“Art.9.Indien de huurovereenkomst een vaste dagtekening(=geregistreerd is) voor de vervreemding van het gehuurde goed heeft, treedt de verkrijger om niet of onder bezwarende titel in de rechten en verplichtingen van de verhuurder op de datum van het verlijden van de authentieke akte...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

In dat geval geldt:
“Art.3...§ 2. De verhuurder kan de huurovereenkomst evenwel te allen tijde beëindigen met inachtneming van een opzeggingstermijn van zes maanden, indien hij voornemens is het goed persoonlijk en werkelijk te betrekken...Het goed moet binnen een jaar na het verstrijken van de opzegging door de verhuurder of, in geval van verlenging, na de teruggave van het goed door de huurder, worden betrokken. Het goed moet gedurende ten minste twee jaar werkelijk en doorlopend betrokken blijven...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

“Art.9...Hetzelfde geldt wanneer de huurovereenkomst geen vaste dagtekening voor de vervreemding heeft, indien de huurder het verhuurde goed sinds ten minste zes maanden betrekt. In dat geval kan de verkrijger evenwel de huurovereenkomst te allen tijde beëindigen, om de redenen en onder de voorwaarden bedoeld in artikel 3, §§ 2(=zelf bewonen), 3 en 4, mits aan de huurder, op straffe van verval, een opzegging van drie maanden wordt betekend binnen drie maanden te rekenen van de datum van het verlijden van de authentieke akte tot vaststelling van de overgang van eigendom.”(Woninghuurwet 20 februari 1991).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

JohnD
Berichten: 3584

#3 , 26 okt 2008 19:33

... de huurder kan tot tweemaal toe schriftelijk uitstel aan de verhuurder vragen wegens uitzonderlijke omstandigheden. Word dit door de verhuurder geweigerd kan hij zich tot de verederechter wenden, die met een aantal faktoren rekening zal houden. Reken er echter mee dat een vrederechter dit uitstel gewoonlijk toestaat.

Het feit dat Uzelf uit uw huurhuis moet, wil zeggen dat indien de huidige huurders er tegen de door hun beloofde datum niet uit zijn, U aan uw verhuurder ook uitstel zal moeten vragen.

De juiste (huur)wettekst laat ik over aan de specialisten.

Reclame

Hildeken
Topic Starter
Berichten: 14

#4 , 30 okt 2008 19:58

voor jullie antwoord, leuk dat jullie hierop een antwoord gegeven hebt, ik apprecieer dit enorm. groetjes

Terug naar “Kopen”