Gekochte, vrije garagebox blijkt nu verhuurd te zijn

bartvg
Topic Starter
Berichten: 2

Gekochte, vrije garagebox blijkt nu verhuurd te zijn

#1 , 30 jul 2008 15:59

We hebben een garagebox gekocht waarvan het immokantoor zei dat hij vrij was, maar al snel bleek dat hij eigenlijk verhuurd is.
We kregen de naam van de huurder en contacteerden hem. Het bleek de huurder van een andere box te zijn.
We kregen een andere naam en stuurden die persoon aangetekend een brief. Die is vandaag teruggekomen: bestemmeling niet bereikbaar.
Ondertussen stelde het immokantoor voor een andere, wel vrije box te gebruiken. Maar de sleutels die we kregen pasten niet op het slot. Het immokantoor stelde dan voor de sleutels van nog een andere box te geven, maar die hebben we tot hiertoe nog niet gezien. En als ik nu telefoneer gebeuren er ongelukken.
Wat kunnen we doen tegen dit totaal incompetente gedrag? Bestaat er een immo-ombudsman? Tot hiertoe zijn we brave Belgen geweest, maar na een maand hebben we onze rechtmatig gekochte box nog niet en weten we niet eens zeker wie hem huurt en waar we die mens kunnen bereiken.
Ondertussen beginnen we ook af te betalen. Hoe zit het daarmee?
Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.

Bart

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 01 aug 2008 10:47

“Art.1605.De verplichting om onroerende goederen te leveren is door de verkoper vervuld, wanneer hij de sleutels heeft afgegeven, indien het een gebouw betreft, of wanneer hij de titels van eigendom heeft afgegeven.”(B.W.=Burgerlijk Wetboek).

Onderzoek zorgvuldig uw koopakte.Indien zij geen melding maakt van verhuring dan diende de verkoper u de sleutels van de garagebox af te geven.Maan hem daartoe zonodig aangetekend aan dit te doen binnen een redelijke termijn die u daarin vermeldt.Vorder daarin tevens een schadevergoeding voor elke dag vertraging daarna,zonodig via de rechter.

Indien uw koopakte wel melding maakt van verhuring,dan is het aan u om deze te beëindigen door opzegging,met inachtneming van : “Art.1736.Onverminderd het bepaalde in artikel 1758, wordt de voor onbepaalde duur gesloten huurovereenkomst geacht te zijn aangegaan per maand.De overeenkomst kan slechts worden beëindigd met inachtneming van een opzeggingstermijn van een maand.Art.1737.Indien de huur bij geschrift is aangegaan, eindigt zij van rechtswege wanneer de bepaalde tijd verstreken is, zonder dat een opzegging is vereist.”(B.W.).

Een correct geadresseerde aangetekende brief die terugkomt wordt geacht ontvangen te zijn.U kan er best een niet-aangetekende kopie van toesturen aan die geadresseerde,vooraleer bij de rechter zijn uitdrijving te vorderen.

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.

bartvg
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 01 aug 2008 11:19

Hartelijk dank voor dit antwoord. Wij gaan het nodige doen.

Bart

Reclame

Kitty
Berichten: 6

#4 , 01 aug 2008 15:12

je kan een klacht sturen naar het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars. Dan krijgen ze mogelijks een aanmaning of kunnen ze hun erkenning verliezen.

Terug naar “Kopen”