worden we in het zak gezet??

orange
Topic Starter
Berichten: 3

worden we in het zak gezet??

#1 , 14 apr 2008 09:35

Bij het tekenen van compromis voor aankoop bouwgrond bij notaris bleek deze te zijn geregistreerd als zijnde 'grond' en bleek verkavelingsvergunning vervallen te zijn (itt wat verkoper ons had verteld). Bovendien blijkt achterste 2 are van totaal 12 are landbouwgrond te zijn.

Volgens notaris allemaal geen probleem indien we zo snel mogelijk een bouwvergunning aanvragen. Werd dan ook opgenomen als voorwaarde in compromis 'indien kopers bouwvergunning kunnen krijgen'. Er zou dan geen nieuwe verkavelingsaanvraag moeten gebeuren.

Kan dit allemaal en is dit de normale manier van werken of probeert men ons wat voor te liegen?? Of betekent dit voor ons extra kosten??

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
wanton
Berichten: 10075
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 14 apr 2008 13:36

Informeer U bij de bouwdienst of Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente waar de grond is gelegen.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

orange
Topic Starter
Berichten: 3

#3 , 14 apr 2008 13:39

bij de dienst ruimtelijke ordening zeggen ze dat deze in een verkaveling ligt (zien ze dan niet dat deze vergunning vervallen is???) en wijzen ze ons verder door naar notaris ('die moet alles maar opvragen') :?

Reclame

Efjoma
Berichten: 232

#4 , 14 apr 2008 16:15

Mij lijkt het dat de notaris met de benaming "grond" zich wil indekken tegen problemen. De notaris moet idd op de gemeente de nodige inlichtingen opvragen en deze vermelden in de akte. Maar op de gemeente moet men u ook alle inlichtingen geven. Let wel op voor mondelinge inlichtingen. Om een bouwvergunning (stedebouwkundige vergunning) aan te vragen moet je toch een architect aanspreken. Je zou hem/haar vooraf kunnen laten uitzoeken of je problemen kunt krijgen en of je bijkomende stappen moet zetten om een vergunnig te krijgen.

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 16 apr 2008 11:15

“Art.137.§ 1. De instrumenterende ambtenaar vermeldt in alle onderhandse en authentieke akten...van een eigendomsoverdracht ten bezwarende titel...:1° of er voor het onroerend goed een stedebouwkundige vergunning is uitgereikt;2° de meest recente stedebouwkundige bestemming van dit onroerend goed met de benamingen gebruikt in het plannenregister...5° de lasten en voorwaarden die opgelegd zijn bij de verkavelingsvergunning.Aan de akte wordt een stedebouwkundig uittreksel toegevoegd, zoals bedoeld in artikel 135, § 1, dat ten hoogste vijf maanden voor de datum van de akte verleend werd...”(18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening).

Onderzoek zorgvuldig uw notariële onderhandse akte en het toegevoegd stedenbouwkundig uittreksel.

‘bleek verkavelingsvergunning vervallen te zijn’ wijzigt de bestemming van de grond niet en belet het verkrijgen niet van een bouwvergunning,die de verkoper en de notaris u niet moeten leveren.

“Art.106.De aanvraag voor een stedebouwkundige vergunning of een verkavelingsvergunning wordt gericht aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente waarin het voorwerp van de vergunningsaanvraag gelegen is...”(18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening).

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Terug naar “Kopen”