aankoop appartement

fons
Topic Starter

aankoop appartement

#1 , 15 nov 2005 11:15

Wij hebben een appartement gekend bij een bouwpromotor in Brussel. Het gebouw moest klaar zijn in mei-juni 2004, maar ze zijn nu nog maar aan het gelijkvloers bezig. Ons appartement zou zich op de 2de verdieping bevinden lans de straatzijde en met een balkon. Door allerlei problemen met de stad en de vergunningen, ligt ons appartement opeens aan de achterzijde van het gebouw en ook zonder balkon. De promotor verontschuldigt zich en heeft ons nu laminaatvloer bijgegeven. Kan dit zomaar? Voorzijde naar achterzijde en balkon weg en daarvoor dan een laminaatvloer (+/- 30m2)

fons

Jureca
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Jureca begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Gast
Topic Starter

#2 , 15 nov 2005 11:16

Wij hebben een appartement gekocht bij een bouwpromotor in Brussel. Het gebouw moest klaar zijn in mei-juni 2004, maar ze zijn nu nog maar aan het gelijkvloers bezig. Ons appartement zou zich op de 2de verdieping bevinden langs de straatzijde en met een balkon. Door allerlei problemen met de stad en de vergunningen, ligt ons appartement opeens aan de achterzijde van het gebouw en ook zonder balkon. De promotor verontschuldigt zich en heeft ons nu laminaatvloer bijgegeven. Kan dit zomaar? Voorzijde wordt achterzijde en balkon weg en daarvoor dan een laminaatvloer (+/- 30m2)

fons

Wesley
Berichten: 294

#3 , 15 nov 2005 11:34

Normaal hebt u aangekocht onder de Wet Breyne. Die stelt dat in de onderhandse overeenkomst er een uiterste eindopleveringsdatum moet staan.

Bij overschrijding van die datum moet er intrest betaald worden, behalve als de bouwheer er niks kan aan doen (overmacht). Dit moet bewezen worden door de bouwheer.

Laattijdige vergunningen kunnen een reden zijn indien de laattijdigheid uitzonderlijk is. Een verkeerde inschating (onvoldoende info inwinnen) is dit niet.

Wat betreft de wijzigingen aan hetgeen u volgens de compromis hebt gekocht (geen balkon enzo): dit kan niet zomaar.

Er dient minstens onderhandeld te worden over een lagere prijs. U verliest 30 m?, dit dient vergoed te worden.

E?n gouden raad: spreek hierover uw notaris aan. Die is gehouden - mocht hij dezelfde zijn als van de verkoper - een neutrale positie aan te houden. Eventueel kan hij u doorverwijzen naar een goede advocaat, gespecialiseerd in dit vakgebied.

Probeer tot een overeenkomst te komen voor het tekenen van de notari?le akte.

Reclame

fonsy
Berichten: 58
Locatie: tegen het bos

#4 , 15 nov 2005 15:14

Wij hadden ook al gedacht om iemand te raadplegen. Maar deze firma staat ook in om de appartementen later te verhuren. Het gebouw ligt namelijk in Brussel, tegen de Europese Zaken-gebouwen. Als wij nu moeilijk doen, gaan ze dan later onze verhuur niet meer naar achteren schuiven?

groeten

Wesley
Berichten: 294

#5 , 15 nov 2005 15:58

U kunt niet gestraft worden omdat u uw rechten opeist.

De aankoop en verhuring zijn 2 aparte dossiers, en wellicht ook door verschillende personen opgevolgd. Hoedanook, mochten er zoch daar problemen voordoen, kijk de algemene voorwaarden van uw overeenkomst na, wellicht kunt u indien het goed na een bepaalde periode niet is verhuurt de overeenkomst be?indigen en zelf een huurder zoeken.

Dit probleem kan vanzelfsprekend ook aan bod komen bij uw eventuele raadgever, en de verkoper hoeft dit nooit te weten te komen.

Terug naar “Kopen”