gf

bartje009
Topic Starter
Berichten: 2

gf

#1 , 18 nov 2010 19:28

gf
Laatst gewijzigd door bartje009 op 13 jan 2011 18:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 18 nov 2010 20:08

Beste,

En als de eigenaar een bod heeft van een derde partij krijgen wij dan niet de kans om tegen zelfde voorwaarden het pand te kopen?
als het voorkooprecht inderdaad in de geregistreede handelshuurovereenkomst staat, hoef je helemaal NIETS te doen. Enkel afwachten tot verkoper u kontakteert om te zeggen welk bod hij heeft, en dan kan je kopen aan dezelfde prijs. Oppassen echter voor een vals bod. Het zou niet de eerste maal zijn dat een eigenaar/verkoper een kennis een geschreven hoog bod laat op papier zetten om alzo de prijs op te trekken. Zeker overleggen met uw notaris en eventueel ook met uw advokaat om dat te counteren.

bartje009
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 18 nov 2010 20:15

op welke manier kunt u dit juist counteren?

Reclame

Lanox
Berichten: 3824
Juridisch actief: Nee

#4 , 19 nov 2010 08:54

Oppassen echter voor een vals bod. Het zou niet de eerste maal zijn dat een eigenaar/verkoper een kennis een geschreven hoog bod laat op papier zetten om alzo de prijs op te trekken. Zeker overleggen met uw notaris en eventueel ook met uw advokaat om dat te counteren.
Ik weet niet in hoeverre het voorkooprecht bij een handelszaak anders werkt dan bij een woonhuis, maar bij een woonhuis dient eerst de compromis getekend te worden en pas daarna gaat de notaris de begunstigden van het voorkooprecht contacteren om te vragen of zij aan de overeengekomen prijs willen kopen.

mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#5 , 19 nov 2010 15:39

Dat ik ook zo bij de verkoop van een handelszaak. Maar soms wordt met bdeze zaken gefoeffeld, door een compromis te tekenen aan eeen hoog bedrag. Als de persoon met het voorkooprecht dan toehapt heeft de verkoper een pak geld meer, en als deze niet toehapt wordt naderhand het (valse) compromis ontbonden met akkoord van beide partijen. Men moet er dus op toezien dat de ondertekenaar van het hoge compromis ook daadwerkelijk de latere eigenaar wordt. Zoniet kan men klacht neerleggen en een dikke schadevergoeding vragen via de rechtbank.

Terug naar “Kopen”