Aangetekende zending

Lelie123
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Aangetekende zending

#1 , 29 jul 2019 10:15

Hallo,

Ik had enkele vragen met betrekking tot kussen etc in de auto. Ik denk niet dat kussen tegen de regels is maar ik had toch enkele vragen. Moest zoiets als seks gemeld worden door een passant aan de politie, kunnen zij hier iets mee? Of is er steeds bewijs nodig van een agent zelf?

Nu had ik deze week een bericht van een aangetekende zending op naam van mijn beide ouders. We zijn momenteel op vakantie en kunnen deze zending nog niet afhalen. Nu vroeg ik me af, kan een boete voor bijvoorbeeld openbare seks (auto) aankomen met aangetekende zending? En zo ja, kan dit dan op beide namen van mijn ouders aankomen door bv gebruik te maken van het kenteken van de auto?

Alvast bedankt!

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Jureca helpt jou aan de juiste advocaat. Klik hier voor een gratis intake.
eylis
Berichten: 7890

#2 , 29 jul 2019 11:18

Om reeds een boete voor "openbare zedenschennis" te ontvangen, had er al een vaststelling en dus PV van een bevoegd persoon moeten gebeuren (agent, agent in burger...) Enkel op klacht van een geschrokken passant kan dat nog niet afgerond zijn. Dan volgt er eerst een onderzoek. PS: kussen mag, maar als dat in gedeeltelijk ontklede toestand is, kan dat nog steeds "openbare zedenschennis" zijn Tenzij uw wagen gordijntjes heeft.

Lelie123
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 29 jul 2019 14:48

Dit was niet ontklede toestand. Hoe zou het dak zitten met een eventuele boete? Komt deze per aangetekende zending? En zo ja, op naam van beide ouders? Aangezien de auto niet op beide personen staat...

Reclame

Didymus
Berichten: 2043

#4 , 29 jul 2019 14:58

Boete voor openbare zedenschennis gaat niet toekomen op naam van de nummerplaathouder van de auto waar de verdachten toevallig in zaten.

Als een bevoegd persoon dit vaststelt, dan moet die u identificeren, daar PV van opmaken dat naar het parket gaat. Als het parket daar een minnelijke schikking voor zou sturen, dan komt die met de gewone post, op naam van de persoon die de schikking krijgt. Een dagvaarding daarvoor zal door een gerechtsdeurwaarder worden bezorgd.

Bottom line: hier gaan minstens een paar weken tot maanden over en dat komt niet aan per aangetekende brief op naam van iemand anders.
"sowieso" schrijf je zo.

Lelie123
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#5 , 29 jul 2019 15:02

Heel erg bedankt voor de reacties! Ik veronderstel dus dat aangezien er geen agent is gestopt en mijn identiteitskaart heeft gevraagd etc, er dus ook geen boete kan komen?

Didymus
Berichten: 2043

#6 , 29 jul 2019 15:12

Inderdaad.
"sowieso" schrijf je zo.

WP002
Berichten: 1457

#7 , 02 aug 2019 12:35

U bent wel een felle, hè ;)
Nee, ik zou me geen zorgen maken.

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”