Slachtoffer van bedreiging onder voorwaarde

m2b
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

Slachtoffer van bedreiging onder voorwaarde

#1 , 7 maand 1 week geleden (29 apr 2019 17:41)

Persoon x heeft klacht ingediend omdat hij mondeling bedreigt werd met voorwaarde (doodsbedreiging). Aangifte + benadeelde partij + onderzoek van geluidsopname. PDK klasseert de feiten zonder gevolg omdat de feiten zich toevallig en onder specifieke omstandigheden hebben voorgedaan. Zonder nieuwe feiten is er voor de PDK geen probleem.

De bedreiging is niet toevallig. De bedreiging is al meerdere keren geuit. De klacht is niet de eerste... Hoever mag een dader gaan eer je als slachtoffer ernstig genomen wordt? Waarom wordt je als slachtoffer niet geraadpleegd over de specifieke omstandigheden? Kan een PDK beslissen dat onder specifieke omstandigheden een mondelinge doodsbedreiging onder voorwaarde toegelaten is. Welke stappen kan een slachtoffer nog ondernemen? Ondertussen blijven de verbale agressies tegen persoon x aanhouden.

Alvast bedank

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Issued
Berichten: 729

#2 , 7 maand 1 week geleden (29 apr 2019 18:33)

De pdk kan beslissen om niet te vervolgen. Dit veelal om de middelen van het gerecht te sparen. Ze staan al hopeloos achter, als ze alles vervolgen is het helemaal hopeloos.

U kan van elke bedreiging opnieuw pv latten opstellen. Blijven doen tot het parket in actie schiet.

Of

U kan de zaak naar een onderzoeksrechter brengen.

https://justitie.belgium.be/nl/themas_e ... cedure_3#a
Als slachtoffer van een wanbedrijf of een misdaad kan u zich ook burgerlijke partij stellen in handen van de onderzoeksrechter. Hiervoor moet u (in persoon of via uw advocaat) uitdrukkelijk verklaren voor de onderzoeksrechter dat u zich burgerlijke partij stelt. Dit kan schriftelijk of mondeling. De onderzoeksrechter stelt een proces-verbaal op van uw burgerlijke partijstelling.

U moet er rekening mee houden dat de onderzoeksrechter u in dit geval kan vragen een borgsom of een zogenaamde consignatie te betalen. Die moet dienen om de komende procedurekosten te dekken. De onderzoeksrechter bepaalt het bedrag ervan. U krijgt deze geldsom terug als de verdachte persoon achteraf schuldig wordt verklaard.

Franciscus
Berichten: 33498

#3 , 7 maand 1 week geleden (29 apr 2019 22:40)

Mogelijk geen verband gelegd met de vorige zaken -- dus best volgende maal alle gekende PV nr doorgeven aan politie zodat ze deze kunnen linken.

Reclame

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”