Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
anatol
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

VERZOEK TOT OPHEFFING ONDERZOEKSHANDELING M.B.V. GOEDEREN

#1 , 1 jaar 10 uur geleden (14 nov 2017 17:04)

Beste Leden,

Ik heb een vraag over de procedure van het "VERZOEK TOT OPHEFFING ONDERZOEKSHANDELING M.B.V. GOEDEREN".

In het kort zou ik een tablet en een (klein) som geld willen recupereren dat in beslag werd genomen door de federale politie na een huiszoeking bij een familielid. Ik, als een derde, heb geen betrekking tot het onderzoek maar niettemin werden mijn eigendommen meegenomen door de politie.
Ik vermoed dat deze zijn meegenomen om toch maar niet met lege handen weg te gaan, werd ook impliciet bevestigd door de agenten. Ze "verzekerden" mij dat de goederen wel teruggegeven zullen worden indien er niets mis mee is.

We zijn nu 6 maanden en 1 afgewezen verzoek tot opheffing later en ik heb niets van de justitie gehoord. Na een telefoontje naar het kantoor van de onderzoeksrechter heb ik te horen gekregen dat ik een verzoekschrift moet indienen tot opheffing van beslag. ( art 61. wet Franchimont ).
Mijn vraag is, hoe begin ik aan zo'n verzoekschrift? Wat moet er allemaal instaan en hoe ziet het er inhoudelijk uit?

Alvast bedankt!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”