Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
hemera
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

testament derden/duo-legaat

#1 , 10 maand 6 dagen geleden (15 dec 2017 19:18)

Moeten de notaris die het testament opstelde (notaris van de overledene) en de notaris die het testament uitvoert en ook de aangifte doet (notaris van legataris) van het legaat het uitvoeringsereloon delen? Dit wordt berekend volgens een tabel (moeilijk te vinden op het internet) op het bruto actief en nog eens verhoogd met 50 %. Dus de eerste notaris moet niets meer doen en krijgt toch een riante vergoeding. Kan iemand me vertellen of dit ook geldt voor de nieuwe legaten de zogenaamde duo-legaten. Over de successierechten wordt er steeds gesproken maar niet over de kosten en erelonen van de notaris bij de uitvoering van de testamenten.
Voor allerhande aktes (neerlegging internationaal testament, akte van erfopvolging en inbezitstelling) ook meer dan 1000 euro betaald!

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”