Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
freddy67
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

passief successierechten

#1 , 1 jaar 1 maand geleden (30 okt 2017 17:41)

Ik moet de aangifte invullen voor een overleden oom. Hij was ongehuwd en bewoonde alleen een gehuurd appartement, waarvoor ik een opzeg van 3 maanden moet respecteren en huur betalen. Mogen deze huurgelden en de bijkomende kosten (water, elektriciteit, ..) opgenomen worden in het passief van de nalatenschap ?


asperger
Berichten: 4836
Juridisch actief: Nee
Locatie: Sint-Martens-Latem

#3 , 1 jaar 1 maand geleden (31 okt 2017 22:23)

De huur vanaf de dag van overlijden alleszins NIET, aangezien de voorwaarde om in het passief van de nalatenschap te kunnen worden aanvaard erin bestaat dat de schuld al moet aanwezig zijn op ogenblik van overlijden, d.w.z. dat de overledene zelf er zeker en definitief moet toe gehouden zijn.
Het overlijden van de huurder stelt geen einde aan de huurovereenkomst. De overeenkomst loopt gewoon door en de erfgenamen van de overledene nemen gewoon alle rechten en verplichtingen over.
Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”