Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Dtft
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Wagen weggeven

#1 , 1 jaar 7 maand geleden (23 jan 2017 15:59)

1jaar geleden heb ik een nieuwe wagen gekocht. Nu recent is vastgesteld dat ik agressieve bloedkanker heb en niet lang te leven heb! Graag zou ik nu deze wagen gratis aan mijn zus willen geven gaat dat? Zonder dat ik ze met extra kosten ga opzadelen?
Wat moet ik doen om in orde te zijn ?

wanton
Berichten: 8719
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 1 jaar 7 maand geleden (25 jan 2017 13:18)

Vooreerst veel sterkte met uw situatie.
U moet alleszins een document van eigendomsoverdracht opmaken. Daarin verklaart u dat u die auto (merk, model,....) schenkt aan uw zuster. U zet er tevens de normale waarde bij. Daarmee kan zij, via een verzekering, de auto op haar naam laten inschrijven en een nummerplaat bekomen.
Tevens raad ik aan bij het kantoor van Registratie die schenking te laten noteren en 7 % taks op de waarde te betalen. Anders, vrees ik, zal zij 35 % erfrechten moeten betalen, als uw nalatenschap wordt verdeeld. Het is niet omdat zij die auto vroeger had, dat die auto niet meer belast wordt. Bij registrering hoeft dat niet meer. En 7 % is toch altijd minder dan 35 %.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”