Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Gertvr
Topic Starter
Berichten: 1

Deels Inkopen door het aflossen van een lening

#1 , 3 jaar 1 maand geleden (08 aug 2015 23:15)

We zijn gelukkig getrouwd koppel met een woning van een waarde van 400k waar nog 2 leningen op zijn van woning en grond . Ik zou graag de gronddeel afkopen van 80k met geld dat uit een erfenis komt van mijn vader.
Zou bezitten we ieder 50% of 200k excl schuld lening. Als ik de grondlegging afkoop bezit ik dan 280k en mijn vrouw 120k (70% / 30%) of 240k en mijn vrouw 160k ? Wordt dit steeds in percentage bezien? Weet niet of het goed kan uitleggen en of ik hier op het juist adres ben :D

Grtn G

basejumper
Berichten: 2763
Locatie: Diest

#2 , 3 jaar 1 maand geleden (09 aug 2015 18:39)

Uw aandeel in eigendom wijzigt niet door met eigen middelen een lening (deels) terug te betalen. Een aandeel in eigendom wijzigt enkel door een akte bij de notaris. Het is wel waarschijnlijk dat bij bvb echtscheiding uw betaling van 80.000 € door voorafname op de verkoopsom terug keert naar u, waarna het saldo verdeeld wordt.
Uit zelfbeheersing groeit de Kracht.
Zelfkennis brengt ons tot Wijsheid.
Zelfvervolmaking leidt ons tot Schoonheid.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”