Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
kmesorten
Topic Starter
Berichten: 1

Ongeschil verdeling roerend en onroerende goederen overleden

#1 , 3 jaar 5 maand geleden (09 apr 2015 09:56)

Hallo

Ik weet niet als ik in de juiste tak van het forum post maar ik waag het er op. Ik ga een heel verhaal doen en heb enkele vragen daarbij die zullen onderaan staan.

Mijn vader overleed in november 2014, diens vader overleed januari 2015. Wat mij en mij zus dus erfgenamen maakt.

Bij mijn vader thuis waren ze met 5 kinderen, ik, mijn zus, 1 tante marleen en 1 nonkel jaak komen overeen met alles. 1 zus mj trekt zicht nergens iets van aan, vraagt geen spullen... Zie wil enkel haar geld van verkoop woonst. 1 nonkel gerry die doet moeilijk, de eerste dag in huis van grootvader om op te ruimen is hij in discussie gegaan met marleen hij is weggegaan en heeft niks meeer van zich laten horen. Hij wist dat wij elke zondag in het huis zouden opruimen maar pas midden maart stuurt hij notaris een brief met welke spullen hij eist. Het huis en garage waren toen al opgeruimd en spullen verdeeld er staan spullen voor hem klaar waarvan wij wisten dat hij die wilde. Maar hij eist alles van de garage. Alsook een stereosysteem voor zijn zoontje ( da kind is nog geen 2 jaar en geen wettelijke erfgenaam) wij sturen een brief terug dar hij 2/3 van zijn spullen kan ophalen na dat hij de rest garage bijgebouwen en tuin opgeruimd heeft. Hij weigerde dat in een nieuwe brief naar notaris hij wilde wel een container laten komen de kost daarvan verdelen onder alle erfgenamen maar zelf niks doen. Nu hebben we opnieuw brief dat hij wil dat het huis openbaar verkocht word alsook de auto ( deze zou ik normaal overkopen als we zouden weten als die in orde is) zijn lijst met gewenste spullen is ondertussen uitgebreid.

Marleen woont op 1km ongeveer van mijn grootvader. Heeft altijd voor hem gezorgd poetsen.... Hij ging bij haar eten.... Waar ik haar dankbaar voor ben. Gerry echter gooit met verwijten. De spullen zijn verdeeld ikzelf en mijn zus hebben heel weinig.

Kan hij alleen eisen van openbare verkoop?
Zij eisen met ik wil die spullen zonder te helpen in de woning kan dat?
Hij was ook kind en doet niks van moeite om alles te helpen regelen, opruimen.... Zijn excuus ik ben alleenstaande ouder. Ikzelf ben dat ook en doe ook alles wa ik kan

Wat kunnen we doen om alles op te lossen?
Mogen wij met de auto naar garage gaan voor nazicht en waarde na vragen?
Zij wij verplicht alle goederen te geven die hij eist? Zoals bakmateriaal 2/3 staar klaar voor hem
Alles van in de garage tot zelfs alle schroeven. Toe. Deel is nog aanwezig deel is verdeeld.?

Alvast dank voor het lezen en u antwoord

Groetjes kim

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”