Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
nick³
Topic Starter
Berichten: 13

Hoeveel betalen (schatting) voor schenking?

#1 , 3 jaar 10 maand geleden (03 nov 2014 13:03)

Hoeveel (naar schatting) zou het kosten om mijn gedeelte van huis op naam van een kind te zetten met vruchtgebruik voor de andere ouder? En maakt het verschil als hier één of twee kinderen in het spel zijn? (bij één: 50% huis op zijn naam, bij twee elk 25% enz.)

Heeft iemand hier een idee van?

Of zijn aan bovenstaande situatie problemen verbonden?

Alvast bedankt.

wanton
Berichten: 8719
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 3 jaar 10 maand geleden (03 nov 2014 18:13)

Op deze site vind je de officiële schenkingsrechten.

De tarieven zijn van toepassing per begunstigde. Denk goed na vooraleer je schenkt of je jezelf geen nadeel berokkent. Ook moet je nagaan wat de gevolgen (vb. op fiscaal vlak) kunnen zijn voor de kinderen.
Ik zou er op dit moment niet op uit zijn om een deel van een huis in blote eigendom geschonken te krijgen. Daar ben ik nu niets mee. De successierechten liggen in alle geval ook lager.
Waar je ook moet op letten : zie dat je al uw kinderen hetzelfde en evenveel geeft. Als dat niet zo is , gegarandeerd komen er problemen van.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”