Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
wodca2000
Topic Starter
Berichten: 7

Successierechtenverzekering voor minderjarige kinderen

#1 , 3 jaar 11 maand geleden (08 okt 2014 15:07)

Beste

ik ben van plan om een successierechtenverzekering af te sluiten zodat mijn kinderen bij mijn overlijden in ons huis kunnen blijven wonen. Gezien ik heb gelezen dat in feite de begunstigden deze verzekering dienen af te sluiten om later ervoor te zorgen dat het verzekeringsbedrag niet mee in de nalatenschap wordt opgenomen, vroeg ik mij af hoe dit opgelost kan worden als mijn kinderen nog zeer jong en dus minderjarig zijn?
Kan dergelijke verzekering dan rechtsgeldig in hun naam worden genomen en de premies worden betaald via hun rekening?

Alvast bedankt voor jullie antwoord!zz

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 3 jaar 11 maand geleden (08 okt 2014 17:10)

Heb je deze vraag al gesteld bij zo'n verzekering?
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

j.demoor
Berichten: 10362

#3 , 3 jaar 11 maand geleden (10 okt 2014 10:50)

“Art.378.§ 1. Onder voorbehoud van het bepaalde in artikel 935, derde lid, is de machtiging van de vrederechter vereist om de in artikel 410, § 1, 1° tot 6°, 8°, 9° en 11° tot 14° bepaalde handelingen te verrichten waarvoor de voogd bijzondere machtiging van de vrederechter moet verkrijgen...”(Burgerlijk Wetboek).

Het afsluiten van een successierechtenverzekering valt niet onder voornoemd art.935 en is een handeling die niet vermeld is in voornoemd art.410,zodat u hiervoor geen machtiging van de vrederechter nodig hebt.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”