Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
anton65
Topic Starter
Berichten: 44

scheiding van goederen

#1 , 4 jaar 7 maand geleden (30 jan 2014 08:57)

Een vrouw erft in oktober 2012 van haar broer een netto bedrag van 120.000 €. Die som werd geplaatst op een rekening van haar echtgenoot, met wie ze gehuwd was met scheiding van goederen. In oktober 2013 overlijdt zij, nalatend haar echtgenoot en vier kinderen Hoe moet dat nu voor haar erfenisaangifte ? Zal de fiscus dat beschouwen als een schenking tussen echtgenoten, of moet die som in haar vermogen aangegeven worden bij toepassing van artikel 108 successiewetboek, of als een schuldvordering tegenover haar echtgenoot ?

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 4 jaar 7 maand geleden (30 jan 2014 12:18)

Er is een stommiteit begaan door dat bedrag op naam van de echtgenoot te zetten.De Registratie weet van dat bedrag. Bij het wettelijk stelsel wordt dit bedrag als gemeenschappelijk gezien. Niet zo bij scheiding van goederen : het moet aangegeven worden als behorende tot haar vermogen. Bij schenking kan zij slechts 1/4 aan de echtgenoot geven.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”