Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
joske+
Topic Starter
Berichten: 2

successierechten

#1 , 4 jaar 8 maand geleden (27 dec 2013 13:14)

heb een vraag over de successierechten die er betaald moeten worden, vader is overleden op 79 jaar moeder 76jaar leeft nog ,moeder woont nog in het huis ,we zijn thuis met 8 kinderen, onze ouders bezitten een eigen woning die geschat is op 175000 euro, spaargeld hebben ze bijna niet, heb al verschillende verhalen gehoord maar kan mij iemand zeggen wat de successierechten gaan zijn

mvg

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 4 jaar 8 maand geleden (27 dec 2013 13:28)

Hallo Joske,

van vaders helft van het huis wordt 14.000 € als waarde van het vruchtgebruik aan moeder toegekend. Dit is vrij van successierechten. De rest of 73500 € wordt gelijk verdeeld onder de 8 kinderen = 9187.5 € per kind. Vermits onder de 12.500 € erfenis een kind niets moet betalen , mag er nog een deel aan roerend goed zijn , vooraleer iets moet betaald worden.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”