Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
antoine1373
Topic Starter
Berichten: 29

roerend of onroerend ?

#1 , 5 jaar 4 maand geleden (22 mei 2013 14:45)

Voor de verkoop van een onroerend goed werd geen compromis maar een wop (of wob) opgemaakt. Tussen het opmaken van de wop en het verlijden der akte overlijdt de verkoper. Mogen de erfgenamen van de verkoper kiezen of ze de prijs als roerend aangeven, of het goed als onroerend aangeven ?


k.b.
Berichten: 877

#3 , 5 jaar 4 maand geleden (22 mei 2013 16:07)

Ik heb weet van dergelijke zaken (wel met compromis) waar de notaris na het opmaken van de compromis een schuldvordering heeft opgesteld ten belopen van de koopsom.
Het was immers duidelijk dat de verkoper "ons" normalerwijze zou verlaten voor het verlijden van de akte.
En men zat dus zo in het "roerend" deel ....

In dit particuliere geval is deze schuldvordering nog eens notarieel geschonken aan het "bevrijdend tarief" ; en zo uit de nalatenschap gehaald ...

En de notaris zegt dan : "Je moet tijdig beginnen aan je SRR planning ... en je leeft nog ... dus we zijn "op tijd" ... maar 't is toch beter vroeger te komen zelle ... "

Hoewel het niet heel lang geleden is weet ik niet of je nu niet "ter verantwoording" zal worden geroepen met dergelijke regeling ...

k.b.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”