Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Bematix
Topic Starter
Berichten: 19

Aandelen aan toonder in successie

#1 , 5 jaar 5 maand geleden (03 apr 2013 11:23)

Situatie is als volgt:

De overledene sterft in april 2011. Daarna is via de notaris een aangifte van nalatenschap ingediend en zijn de successierechten betaald. Ook bij de bank zijn alle gelden vereffend.

Nu, 2 jaar later, heeft de enige erfgename tussen papieren van de overledene nog enkele aandelen aan toonder gevonden, voor een waarde van +- 30.000 euro. Ondertussen staan deze op een effectenrekening, op naam van de enige erfgename.

Mijn vraag: moet deze waarde bijvoeglijk aangegeven worden?

De aandelen waren in het bezit van de overledene, maar stonden niet op haar naam, en is er dus ook geen bewijs dat dit haar aandelen waren. Ik zou dan eerder geneigd zijn te denken dat deze niet bijvoeglijk aangegeven moeten worden, doch 100 % zeker ben ik hier niet van.

Klein detail: de enige erfgename is ook naar het registratiekantoor geweest om dit te melden. Kan dit een probleem geven indien je geen bijvoeglijke aangifte zou indienen?

Alvast dank voor uw antwoord.

Lightning
Berichten: 1804

#2 , 5 jaar 5 maand geleden (03 apr 2013 11:52)

Bematix schreef:Mijn vraag: moet deze waarde bijvoeglijk aangegeven worden?

Uiteraard.

Bematix
Topic Starter
Berichten: 19

#3 , 5 jaar 5 maand geleden (03 apr 2013 11:57)

Lightning schreef:
Bematix schreef:Mijn vraag: moet deze waarde bijvoeglijk aangegeven worden?

Uiteraard.


Eerlijkheidshalve zal dit wel moeten.

Ik zal mijn vraag anders stellen: als je het niet doet, kan men dan in de problemen komen? Er is namelijk geen enkel bewijs dat deze aandelen van de overledene waren. Het is de enige erfgename die ze nu op een effectenrekening geplaatst heeft. Ze zou dan toch kunnen zeggen dat dit haar aandelen zijn, lijkt me...

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”