Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
AC1987
Topic Starter
Berichten: 4

Successierechten

#1 , 5 jaar 7 maand geleden (31 jan 2013 13:35)

Allen,

Even het volgende:

In september 2011 is mijn vader overleden. In februari 2012 hebben wij de aangifte van nalatenschap ingediend en in april 2012 hebben wij de successierechten hierop betaald.

In juni 2012 hebben wij zijn belastingsaangifte van 2011 ingediend en afgelopen week heb ik van de fiscus de teruggave ontvangen.

Nu is m'n vraag de volgende:

Moet ik op deze som nog successierechten betalen? De notaris zei me vorig jaar dat dit postnumerando kan maar hij raadde me aan dit niet te doen?

Kan de fiscus hier niet snel zelf achter komen? Ze betalen immers de teruggave uit maar weten anderijds dat het hier om een nalatenschap gaat?

Alvast bedankt!

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 5 jaar 7 maand geleden (31 jan 2013 18:36)

Het zijn wel zeer verschillende diensten : registratie en fiscus. Die in principe niets van mekaar weten. Dus zou ik mij er niet veel van aantrekken.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”