Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
jpierre
Topic Starter
Berichten: 2

betalingen via geblokeerde rekeningen na overlijden

#1 , 5 jaar 10 maand geleden (27 okt 2012 17:53)

mijn moeder is overleden (weduwe mijn vader is reeds 10 jaar geleden overleden) mijn broer wilde de koffietafel betalen via de geblokkeerde rekening van mijn moeder . de bank weigert. wat kan en mag de bank weigeren te betalen via de geblokeerde rekening van ons overleden moeder. wij verwachten ook nog andere rekeningen zoals oa van het ziekenhuis en dgl.

roharro
Berichten: 13074
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 5 jaar 10 maand geleden (27 okt 2012 19:39)

Met een geblokkeerde rekening kunt u niet betalen. Daarom noemt men het een "geblokkeerde" rekening.
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

mava105
Berichten: 15761
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 5 jaar 10 maand geleden (27 okt 2012 20:08)

Kosten die verband houden met het overlijden moete wel door de bank betaald worden (begrafenisondernemer, ziekenhuis, grafsteen, koffietafel,rekening gas en electro, huur, enz...) Je kan het echter niet zelf, maar moet met de faktuur naar de bank zelf gaan, die de betaling voor u zal doen.

Reclame

Marijkealleen
Berichten: 166

#4 , 5 jaar 10 maand geleden (14 nov 2012 17:31)

Je hebt een document nodig : attest erfopvolging. Dit kan je bekomen bv. op het registratiekantoor (Herentals 1 in Herentals bv.) Daarvoor moet je een aantal documenten invullen. Nl. Het aanvraagformulier zelf, en daarvoor heb je nodig : origineel van een uittreksel van de akte van overlijden, afgeleverd door de gemeente, trouwboekje van de door de overledene afgesloten huwelijk(en), trouwboekjes van de kinderen

Creatief
Berichten: 2493

#5 , 5 jaar 10 maand geleden (14 nov 2012 20:39)

Bij mijn overleden erfgenaam werd er 1000 € aan inboedel aangehaald, maar zijn inboedel was dus daadwerkelijk niet verzekerd.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”