Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
ruta123
Topic Starter
Berichten: 12

wat na betaling sucessierechten?

#1 , 6 jaar 2 maand geleden (07 jul 2012 17:19)

beste,
wat gebeurt er best na overlijden van vader en betaling van sucessie met de roerende goederen die in blote eigendom bij de kinderen terecht komen. op hun naam bij de bank registreren met vruchtgebruik bij moeder of gewoon zo op naam van moeder laten en later vermelden bij verdere sucessieafhandeling bij overlijden moeder dat deze delen reeds geerfd werden?

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 6 jaar 2 maand geleden (07 jul 2012 21:25)

Dit regelt u best door te doen wat de wet veronderstelt : de gelden op naam van de erfgenaam-blote eigenaar blokkeren/beleggen bij een bank , met vermelding dat de intresten levenslang dienen uitgekeerd te worden aan moeder. Dat de gelden van de kinderen zijn , die bij overlijden van moeder op haar naam staan , wordt niet zomaar aanvaard. In dat geval zit de kans er dik in dat men successierrechten betaalt op eigen geld.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”