Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
GMGlid
Topic Starter
Berichten: 2

Overlijden vader

#1 , 6 jaar 2 maand geleden (27 jun 2012 11:44)

Hallo allen,

Onlangs (05/06/2012) is mijn vader overleden, ik had er reeds meerdere jaren geen contact mee (alcoholicus). Wij zijn met 2 erfgenamen maar mijn broer woont in het buitenland.

Wij hebben beiden geopteerd voor de optie met voorrecht van boedelbeschrijf (want let's face it wij hebben er geen flauw idee van of hij ergens schulden gemaakt heeft - de tantes en nonkels zeggen van niet, maar ik ben liever zeker)

Mijn broer zelf heeft laten vastleggen dat ik in zijn naam mag handelen. Nu is het wel zo dat deze procedure iets meer tijd in beslag neemt dan de volledige aanvaarding. Aangezien mijn vader in een sociaal appartement woonde, vraag ik me af of die verhuurmaatschappij moeilijk kan doen?

-Want tot zolang de notaris de nodige stappen ondernomen heeft, mag ik niets van waarde (meubelen etcetera) uit het appartement halen.

echter voor sociale appertementen zijn er grote wachtlijsten, dus vraag ik me af of ze mij een datum van vrijmaking kunnen verplichten.

Alvast bedankt

wanton
Berichten: 8721
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 6 jaar 2 maand geleden (27 jun 2012 18:10)

Idd , sociale woonmaatschappijen wensen dat in zo'n geval direct de woonst wordt leeggehaald. U dient anders nog huur te betalen. U mag maatregelen nemen om toekomstige schulden te vermijden. Door bijvoorbeeld de meubels onder te brengen in een loods. Dat is geen daad van aanvaarding. Bespreek dit met de notaris.
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

GMGlid
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 6 jaar 2 maand geleden (29 jun 2012 13:12)

Ik heb het eens even laten nakijken, en het komt mij goedkoper uit om die maand huur te betalen dan wanneer ik een loods zou gebruiken om de meubelen in op te slaan. En tot hiertoe heb ik van de verhuurmaatschappij nog geen last ze hebben louter informatief gevraagd of ik al een idee heb wanneer het appartement kan vrijgemaakt worden.

Ik heb ze dan ook eerlijkheidshalve gezegd dat ik voorlopig het antwoord schuldig moet blijven (afwachtend van het antw van de notaris natuurlijk)

Reclame

Mariette
Berichten: 2516

#4 , 6 jaar 2 maand geleden (29 jun 2012 13:18)

het komt mij goedkoper uit om die maand huur te betalen


wordt in dit geval bij het bepalen van de huur rekening gehouden met het inkomen van de overledene? of wordt er rekening gehouden met het inkomen van de erfgenamen?
Kan het zijn dat men na de aanvaarding van de erfenis nog een achterstallige som aan huur zal moeten bijbetalen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”