Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
croos
Topic Starter
Berichten: 159
Reputation: 0

weigeren erfdeel van één van de ouders

#1 , 5 jaar 11 maand geleden (16 apr 2012 22:12)

Is het mogelijk dat je het erfdeel van één van je ouders weigerd (eerste overledene). zodanig dat alles naar de langstlevende gaat en zij/hij dan alle successierechten betaald.
Wat gebeurd er dan als de langstlevende ook komt te overlijden? heeft de eerste weigering daarop invloed?

wanton
Berichten: 8334
Reputation: 0
Locatie: HEIST , bij-den-berg

#2 , 5 jaar 11 maand geleden (16 apr 2012 22:38)

croos schreef:Is het mogelijk dat je het erfdeel van één van je ouders weigerT(eerste overledene). zodanig dat alles naar de langstlevende gaat en zij/hij dan alle successierechten betaalT.
Wat gebeurT er dan als de langstlevende ook komt te overlijden? heeft de eerste weigering daarop invloed?Als de kinderen hun erfdeel weigeren , is het niet de langstlevende die daarvan profiteert. In eerste instantie zullen de kleinkinderen aangesproken worden , dan de achterkleinkinderen , enz. Indien u alles bij de langstlevende zou laten , vb. via een clausule 'langst leeft, al heeft' betaal je nu meer successierechten. En bij het tweede overlijden nog meer , omdat dezelfde goederen een tweede maal worden belast. Niet doen ,dus!
Ik heb gisteren gezien , ik ken morgen!
Toet-anch-Amon

Reclame

Terug naar “Successie- & Registratierechten”