Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
afriend
Topic Starter
Berichten: 27

Nogal ingewikkeld

#1 , 6 jaar 7 maand geleden (17 feb 2012 10:35)

Mijn broer woont onder hetzelfde dak als mijn vader, in het ouderlijk huis. De tijd is eidelijk gekomen dat mijn broer denkt aan trouwen. Echter....hij heeft geen woning buiten het ouderlijk huis. Hij wil nu graag dit huis verbouwen voor een kleine som, waar hij een lening wil voor opnemen. Hij kan enkel een persoonlijke lening nemen omdat het huis zijn eigendom niet is. Zijn toekomstige vrouw zal de helft mee afbetalen van deze lening. Beiden zullen dan op een heel voordelige manier kunnen wonen in het ouderlijke huis. Mijn vader wil er ten alle tijden blijven wonen, wat ik zeker begrijp. Als mijn vader komt te overlijden en wij beiden het ouderlijk huis erven wil hij het geleende bedrag aftrekken van de totale waarde van het huis alvorens mijn deel uit te betalen. Mijn vraag is nu...kan dit allemaal zomaar? Kan hij het ouderlijk huis zomaar verbouwen op zijn kosten, er voordelig wonen zonder eigenaar te zijn en hierdoor het huis een meerwaarde geven? Moet ik dan opdraaien voor meer successierechten als wij erven? Zij gaan ervanuit dat alles zomaar kan en dat laten beschrijven door een notaris zonder mijn handtekening. Is dat zo? Iemand advies?

Oude Belg
Berichten: 2316

#2 , 6 jaar 7 maand geleden (17 feb 2012 11:41)

Wie is eigenaar van het huis? Je vader? Of ben je naakte mede-eigenaar?

afriend
Topic Starter
Berichten: 27

#3 , 6 jaar 7 maand geleden (17 feb 2012 14:55)

Mijn vader is de eigenaar. Hij gaat toestaan dat mijn broer geld leent om werken uit te voeren in het huis

Reclame

mava105
Berichten: 15760
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#4 , 6 jaar 7 maand geleden (17 feb 2012 15:35)

Om problemen te voorkomen zou uw broer best een maandelijkse huur betalen aan zijn vader.

Oude Belg
Berichten: 2316

#5 , 6 jaar 7 maand geleden (17 feb 2012 17:17)

afriend schreef:Mijn vader is de eigenaar. Hij gaat toestaan dat mijn broer geld leent om werken uit te voeren in het huis

Als je vader alleen volle eigenaar is, doet hij met zijn huis wat hij wil.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Successie- & Registratierechten”