Ik wordt gedreigd door een Vzw

Kareldepauw
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Ik wordt gedreigd door een Vzw

#1 , 5 maand 6 dagen geleden (11 feb 2019 09:06)

Beste iedereen,

Ik maakte een Tijdje geleden deel uit van een vzw die hulp Bood aan kinderen van lager, middelbare onderwijs. Omdat we sommige dingens niet juist ‘ethisch’ vonden hebben we besloten om er niet langer deel van te maken, samen met andere bestuursleden. Nu we al de waarheid over het vzw doorvertellen, is de directeur van de vzw er niet blij mee en hij bedreigdt ons om een rechtzaak te starten. Kan hij wel iets doen? Wat we doen is toch niet rechtelijk fout... het is toch legaal? Of ben ik mis.... kunnen jullie mij eens uitleggen wat hij allemaal kan doen? Sinds wanneer is meningsuiting strafbaar? Wij vertellen geen zevers om het vzw zwart te maken.


Mvg,
Karel

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
WizardGandalf
Berichten: 146
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 6 dagen geleden (11 feb 2019 09:38)

Als jullie in het openbaar (negatieve) zaken vertellen over de VZW die jullie niet kunnen bewijzen, kan de VZW jullie inderdaad een proces aandoen wegens laster en eerroof. Dus toch mee opletten!
あなたは法的問題を解決する必要はありませんか?
---- Wizard Gandalf ----
あなたは法的問題を解決する必要はありませんか?

LeenW
Berichten: 8228

#3 , 5 maand 6 dagen geleden (11 feb 2019 10:14)

Vrije meningsuiting wil niet zeggen dat u om het even wat kan zeggen. Laster en eerroof is strafbaar, daar hebben mensen al serieus voor mogen betalen. Zoek het verhaal maar eens op van de klant die kritiek gaf op Quick en 10.000 euro moest betalen.

Reclame

Terug naar “Misdrijven tegen personen of goederen”