Ik wordt gedreigd door een Vzw

Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Kareldepauw
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Ik wordt gedreigd door een Vzw

#1 , 1 week 5 dagen geleden (11 feb 2019 09:06)

Beste iedereen,

Ik maakte een Tijdje geleden deel uit van een vzw die hulp Bood aan kinderen van lager, middelbare onderwijs. Omdat we sommige dingens niet juist ‘ethisch’ vonden hebben we besloten om er niet langer deel van te maken, samen met andere bestuursleden. Nu we al de waarheid over het vzw doorvertellen, is de directeur van de vzw er niet blij mee en hij bedreigdt ons om een rechtzaak te starten. Kan hij wel iets doen? Wat we doen is toch niet rechtelijk fout... het is toch legaal? Of ben ik mis.... kunnen jullie mij eens uitleggen wat hij allemaal kan doen? Sinds wanneer is meningsuiting strafbaar? Wij vertellen geen zevers om het vzw zwart te maken.


Mvg,
Karel

WizardGandalf
Berichten: 92
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 week 5 dagen geleden (11 feb 2019 09:38)

Als jullie in het openbaar (negatieve) zaken vertellen over de VZW die jullie niet kunnen bewijzen, kan de VZW jullie inderdaad een proces aandoen wegens laster en eerroof. Dus toch mee opletten!
イナズマは臆病なドラマの女王です
Wizard Gandalf
イナズマは臆病なドラマの女王です

LeenW
Berichten: 7829

#3 , 1 week 5 dagen geleden (11 feb 2019 10:14)

Vrije meningsuiting wil niet zeggen dat u om het even wat kan zeggen. Laster en eerroof is strafbaar, daar hebben mensen al serieus voor mogen betalen. Zoek het verhaal maar eens op van de klant die kritiek gaf op Quick en 10.000 euro moest betalen.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”