aan wie komt schuldvordering toe

yoke1
Topic Starter
Berichten: 5

aan wie komt schuldvordering toe

#1 , 5 maand 2 weken geleden (03 feb 2019 14:32)

Mijn man en ik hebben tesamen een huis . We zijn gehuwd met zuivere scheiding van goederen .
Het huis is van ieder 50 % in volle eigendom .
Man heeft een zoon die hij al 22 jaar niet ziet en waarvan hij waarschijnlijk niet de biologische vader is .
Ik heb twee zonen waarvan ik de oudste ook al 6 jaar niet meer zie .

Deze twee zorgen ervoor dat we nu hoop ellende hebben bij opmaak testament . Als ik mijn man de helft van mijn vermogen laat erven , bestaat de kans dat zijn zoon 37,5 % van ganse erfenis krijgt , hetgeen ik niet wil want heb 75000 euro ingebracht in huidige woning . Ik vind dat dit deel zeker naar mijn kinderen moet gaan . is wel een schuldbekentenis van mijn man aan mij dat hij aan mij 37500 euro verschuldigd is met intrest , maar enkel intrest bij overlijden .


Als we elkaar niets laten erven en mijn man maakt testament op dat de helft van zijn vermogen naar mijn tweede zoon gaat, zijn stiefzoon dus, hoe zit het dan met geld schuldvordering.

Bij aanvaarden testament erf je inderdaad zowel het passief als het actief . Gaat op dat moment van beide erfgenamen van hun erfdeel de helft van de schuld af en moeten zij dat dan aan mij betalen , aangezien ik de begunstigde van schuldvordering ben .

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.