gerechtsdeurwaarder - ophalen van goederen

cke968
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

gerechtsdeurwaarder - ophalen van goederen

#1 , 5 maand 2 weken geleden (03 feb 2019 12:21)

Vorig jaar werd ik veroordeelt tot het betalen van een factuur van mijn raadsman die fictief was. Vooreerst was het een proforma factuur (dient de advocaat dan niet te bewijzen welke prestaties hij effectief heeft geleverd ?) daarnaast stuurt deze raadsman (die mij bijstond periode 2010-2016) een aanmaning naar een adres die ik reeds 10 jaar eerder verliet.
Bijkomend dit dossier was zaak op mijn vennootschap, de voorgaande prestaties werden ook daar aangerekend en vanuit de vennootschap betaald. Jammer genoeg na 15 jaar diende ik afscheid te nemen van mijn bedrijf door faillissement en de raadsman (die op de hoogte was van het komende faillissement) factureert vlug op mijn privenaam op een oud adres. Bij de eerste deurwaarder die wel aan mijn correcte adres stond heb ik onmiddellijk gereageerd en verzet aangetekend.
Ik was door het failissement niet in de mogelijkheid om een advocaat te nemen en had ook geen recht op een pro deo omdat ik nu net 50 euro teveel verdien ! Laat me toe dat als alleenstaande ouder met studerend kind je met een standaardloon heel erg moet opletten om alles draaiende te houden.
Jammer genoeg komt er een medisch probleem aan te pas en vraag de rechtbank om uitstel zodat ik me kan verdedigen - geweigerd - gevolg veroordeelt !
Om de schuld af te betalen vroeg ik uiteindelijk een aflossingsplan aan - een dat ik perfect kon bolwerken - gerechtsdeurwaarder legt me een eerste schijf op en een maandelijkse aflossing waarbij ik meerdere jobs moet gaan combineren. Mijn wedde werd gewoonlijk gestort rond de eerste kalenderdag, mijn werkgever begint te betalen tegen 6de van de maand. Onmiddellijk stort ik door doch laat de deurwaarder niet na om een eerste verkoopdag te organiseren omdat ik paar dagen later ben ! Gevolg : de eerste afbetalingen gaan gewoonweg op in extra kosten en intresten en organiseren van verkoopdag ! De warmste week begint en terwijl iedereen - ook deurwaarder en ex raadsman mediageil zijn in zich in de kijker zetten voor een welgekende organisatie krijg ik niet zo positief nieuws en vraag de deurwaarder per brief om enkele maanden een mindere aflossing te krijgen. Deurwaarder krijgt brief niet in de brievenbus (zogezegd) gaat niet akkoord (intussen werd van de oorpsronkelijke 3770 euro door mezelf 1425 euro afgelast) en organiseert tweede verkoopdag. Ik reageer telefonisch en per mail. Als antwoord krijg ik van de tactvolle secretaresse de boodschap dat dit mijn fout is (????) en de goederen opgeladen worden voor verkoop.
En zo geschiedde .... toen ik dinsdag thuis kwam veel later dan voorzien door het winterweer was alles weg.
Een envelop prijkte op de venster dat ik de sleutel in het politiekantoor mocht oppikken (geen openbaar vervoer meer door winterprik) dus mocht ik tevoet 6 km heen en terug om dan te constateren dat alles weg is.
Naar verluidt moet 1 verlichtingselement blijven staan per kamer, in de slaapkamers zijn alle lampjes meegenomen, ook de woonruimte.
De goederen van mijn zoon - waarvan de eigendom werd aangetoond via factuur en bankoverschrijving - meegenomen
De laptop (die trouwens niet op de originele lijst stonden) van mijn ex-bedrijf meegenomen. Gezien ik als verantwoordelijke ben aangesteld door rechtbank van bijhouden van boekhouding heb ik deze terug gevraagd - terug negatief antwoord van deurwaarder
Gezien ik geen recht heb op pro deo ben ik tot 2x toe naar rechtbank gestapt om me in verbinding te stellen met de heer of mevrouw 'beslagrechter'- ik ontving geen naam en heb ik me dus maar tot de rechtbank algemeen gericht.
Vorige week heeft eindelijk de stafhouder mij gecontacteerd omdat ik klacht tegen raadsman heb ingediend om zijn prakitijk.
Voordien had deze beweerd niet te weten waar ik woonde, ook al woon ik sinds 2011 op het zelfde adres, zelfde gsm nummer, zelfde mail
Dit zijn praktijken waardoor men iemand tot waanzin drijft ! Hypocriet ten top gezien ze voor een organisatie het beste beentje kunnen voorzetten, of FB prijken met hun goed doel maar wanneer iemand hen een gunst vraaagt om medische reden (tijdelijke gunst) nemen ze gewoon alles mee .... dat is iemand afmaken !
Intussen zouden de goederen zelfs allemaal verkocht zijn !!!!!!!
I k hoop dat iemand me advies kan geven
Cke

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.