Uitvoering werken + bankafschriften

plaurier
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Uitvoering werken + bankafschriften

#1 , 5 maand 2 weken geleden (02 feb 2019 08:06)

Ik ben lid van het VME bestaande uit 3 personen. Wij wonen in een kleinschalig appartementsgebouw aan de kust. Onze relatie met het Syndicus is niet optimaal. Bepaalde werken die de Syndicus laat uitvoeren, oa sleutels laten bijmaken omdat vroegere leveranciers de CC sleutels niet terugbezorgen of verloren hebben. Het VME gaat niet akkoord dat dit ter rekening wordt gebracht voor alle mede-eigenaars van de appartementen in de residentie en heeft via elektronische weg laten geworden aan de Syndicus. De vraag is tot heden onbeantwoord en/of is hangende. Wat nu?
Tweede vraag;
Heeft het VME recht in toezage tot de bankafschriften die door de syndicus voor onze residentie verkrijgt van de bank? Kan dit eventueel via elektronische weg, met begrip van 'read only'?
Dank u

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Sirkii
Berichten: 3223

#2 , 5 maand 2 weken geleden (02 feb 2019 08:18)

Voor de controle van de rekeningen kan de VME een commissaris aanstellen. Hij/zij controleert voor de VME de rekeningen en brengt hierover bij de VME verslag uit. Een commissaris controleert de juistheid van de facturen en de correctheid van de rekeningen.

Als de sleutels verloren zijn moeten er bijgemaakt worden. De syndicus zal dit niet uit eigen zak betalen. Hij zou wel een betere procedure kunnen bedenken om de sleutels geretourneerd te krijgen.

mava105
Berichten: 17722
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#3 , 5 maand 2 weken geleden (02 feb 2019 09:59)

Hij kan bvb een borg vragen aan de persoon die een sleutel ontvangt. Een borg minstens gelijk aan de kostprijs van een nieuwe sleutel + de werkuren van de syndicus om het te laten maken. Het is de syndicus die zijn werk niet goed doet.
Breng dit op de volgende AV.

Reclame

Terug naar “Mede-eigendom & Nabuurschap”