Huurcontract Samenhuizen

Karine87
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

Huurcontract Samenhuizen

#1 , 5 maand 1 week geleden (14 jan 2019 12:02)

Hallo,

Ik woonde samen met 2 andere personen op appartement, we hebben alle 3 het contract getekend en deze loopt nog tot en met augustus 2019. Nu is er 1 van de personen vertrokken en wilt ze haar deel van de huur niet meer (volledig) betalen.
We zijn nooit overeengekomen over haar vertrek en haar kamer staat hier nog altijd leeg. Mijn vraag is nu: als ze weigert om te betalen, zullen de 2 overblijvenden huurders moeten opkomen voor het ontbrekend bedrag?

Alvast bedankt,
Grtz

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
bosprocureur
Berichten: 3907

#2 , 5 maand 1 week geleden (14 jan 2019 12:16)

Even kijken naar uw huurcontract ?

Staat er daar iets in van hoofdelijk en solidair of zo ,

Normaal wel, en dan zijn jullie beiden (eigenlijk alle drie) stuk voor stuk aansprakelijk voor het geheel. Wat niet wegneemt dat die derde, vertrokken persoon, door jullie ook nadien kan aangesproken worden.

Een goede raad, stel haar asap aangetekend in gebreke om de intussen verlopen huur te betalen, en ook voor de volgende maanden in te staan. En zorg intussen dat de huisbaas kontent blijft.


Is het voor jullie een optie om voor de overblijvende periode een vervanger-ster te zoeken? Kijk desnoods eens op samenhuizen.be of op hun fb pagina.

Karine87
Topic Starter
Berichten: 3
Juridisch actief: Nee

#3 , 5 maand 1 week geleden (14 jan 2019 12:41)

Bedankt voor het snelle antwoord!

Momenteel heeft de persoon nog altijd betaald, maar ze wilt dit vanaf februari veranderen.

In het contract staat: "Alle partijen zijn steeds hoofdelijk en ondeelbaar gehouden indien het om meerdere personen gaat" (wat hier het geval is)

Vanuit het immokantoor zeggen ze dat we een addendum moeten toevoegen aan ons contract om te zeggen dat die derde persoon er niet meer woont maar als we dit doen is deze persoon niet meer aansprakelijk voor de huur.
Klopt dit? Waarom zouden we deze addendum moeten toevoegen ?

Reclame

bosprocureur
Berichten: 3907

#4 , 5 maand 1 week geleden (14 jan 2019 13:18)

Elk van u (drie !) blijft aansprakelijk voor het geheel van de huur, en een addendum is daarvoor niet nodig. Pas als u iemand anders vindt, die haar deel van de verplichtingen overneemt, moet er een addendum gemaakt worden.

Dat de vertrekkende medebewoner gewoon zegt dat ze vanaf februari niet meer wil meedoen, is al te gemakkelijk.

Terug naar “Huren”