Betwisting maatregel lokaal bestuur bij Raad van State, arbeidssituatie

Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
GGS2019
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Betwisting maatregel lokaal bestuur bij Raad van State, arbeidssituatie

#1 , 3 dagen 2 uur geleden (13 jan 2019 18:30)

Geachte

Een maatregel van een lokaal bestuur (schoolbestuur) tastte ten gronde een individuele arbeidssituatie aan. De maatregel is een zogenaamde ordemaatregel waardoor degene die onderhevig is aan de maatregel zich voor een arbitraire overplaatsing zag gesteld. Er is van bij de afkondiging van de maatregel een beroep gedaan op juridische bijstand. Daardoor is een procedure aanhangig bij de Raad van State. Dat is evenwel een langlopende procedure. Doorheen dat traject lijkt de tegenpartij (het lokaal bestuur) ook te kiezen voor vertragingsmanoeuvres, in elk geval lopen de kosten voor juridische bijstand op daardoor extra op. De vraag is nu of het überhaupt mogelijk is om alsnog een soort gespecialiseerde gerechtelijke bijstandsverzekering af te sluiten? Tot wie kan de benadeelde zich het best richten en/of is in dit geval er sowieso geen opportuniteit (meer) om dergelijke verzekering te overwegen? De juridische bijstand werd initieel aangegaan vanaf juni 2018.

Met vriendelijke groet

GGS2019

Sirkii
Berichten: 2879

#2 , 3 dagen 2 uur geleden (13 jan 2019 18:40)

Wat denk je zelf ? t Zou top zijn als je een rechtsbijstandsverzekering zou kunnen afsluiten nadat je weet dat je ze nodig hebt. Neen dus. Hoogstens zie ik een mogelijkheid dat de vakbond je bijstaat als je gesyndiceerd bent en ze de casus ontvankelijk vinden.

Inazuma
Berichten: 3684

#3 , 3 dagen 2 uur geleden (13 jan 2019 18:46)

Vakbond indien betrokkene gesyndiceerd is ?


Verzekeringen dekken normaal problemen die ontstaan nà het afsluiten van de polis.

Bij verzekeringen voor rechtsbijstand moet je ook altijd goed zien of ze hogere rechtsinstanties wel dekken (Cassatie, RvS, EHRM, ...)
Is vaak niet het geval.
Weg Wanbeheer.be
De overheid als verkeersovertreder.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”