Hoelang mag interim duren?

boself
Topic Starter
Berichten: 13
Juridisch actief: Nee

Hoelang mag interim duren?

#1 , 5 maand 3 dagen geleden (13 jan 2019 16:25)

Ik heb volgende situatie :

Ik werk sinds augustus 2017 als back-officer in een contactcenter (onderaanneming van Proximus). Ik werk daar als interim met weekcontracten. Op die contracten staat als motivatie 'tijdelijke vermeerdering van werk'.
In de periode van augustus 2017 tot nu hebben ze mij reeds 2x 'on-hold' gezet omdat er te weinig werk was. De eerste periode bedroeg een paar weken (okt/Nov '17),de 2e periode heeft uiteindelijk een paar maanden geduurd, nl van feb' 18 tot juni '18.
Op dit moment sta ik terug voor zo' n periode en willen ze mij terug on-hold zetten tot verder bericht. Op zich mag ik wel altijd teruggaan, en ik doe het werk ook graag. Toch staat er in de oorspronkelijke voorwaarden van dit een job is met oog op vast. En hoewel er geen duidelijke periode wordt vermeld, is er een ongeschreven regel van 180 dagen, omdat dit de termijn is waarna er ook maaltijdcheques bijkomen. Deze kaap heb ik net voor Nieuwjaar bereikt.

Nu vroeg ik me af:
A) kan de werkgever deze tactiek eindeloos blijven aanhouden van mij on-hold te zetten?
B) is er een wettelijke periode dat iemand voor hetzelfde bedrijf als interim mag werken waarop ik mij eventueel kan beroepen?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 13592
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 3 dagen geleden (13 jan 2019 16:33)

Er zijn mensen die 20 jaar interim werken
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

Terug naar “Andere”