Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
delukke
Topic Starter
Berichten: 5
Juridisch actief: Nee

terugplaatsen veranda

#1 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 10:03)

Een tot veranda omgebouwd dakterras (bovenop een appartementsblok), moet wegens dakisolatiewerken worden afgebroken en teruggeplaatst.

Volgens Ruimte Vlaanderen is dit een stedenbouwkundige handeling en is een omgevingsvergunning nodig.
Maar is er wel een omgevingsvergunning nodig, voor iets dat er eigenlijk al tientallen jaren staat?

Blijkbaar is de toelating tot verbouwing verleend bij meerderheid van stemmen op een Algemene Vergadering van de Mede-eigendom, maar zonder stedenbouwkundige vergunning.

Helaas is het verslag daarover niet meer terug te vinden en dus niet te verifiëren wegens het tot 4 maal veranderen van syndicaal beheerder.

Is dit een bouwmisdrijf en intussen verjaard?

LennieK
Berichten: 457
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 11:43)

Het plaatsen van die constructie zal vergunningsplichtig zijn. Wat er al dan niet stond op voorhand, dat doet er eigenlijk niet toe. Je vraagt gewoon een vergunning aan voor het plaatsen. Als je de vergunning krijgt, zal de constructie dus niet mogen terug geplaatst worden na de afbraak.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”