Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
YoeriVdM
Topic Starter
Berichten: 5

IT - Community website

#1 , 1 week 4 dagen geleden (08 nov 2018 20:24)

Beste,

Wij (ik en een collega) zijn momenteel een 'community'-site aan het bouwen. Bedoeling is een website neer te zetten waar mensen elkaar kunnen terugvinden, communiceren en foto's plaatsen. Wij zijn beide IT professionals en hebben deze site oorspronkelijk gemaakt als 'studieproject', nu die bijna klaar is zouden we hem ook online willen plaatsen.

In eerste instantie bieden we het gebruik gratis aan, van de moment dat de site zou groeien in aantal gebruikers zouden we een abonnementsformule voorzien.
Wat zijn onze verplichtingen tijdens de 'gratis' periode? Dienen we alg. voorwaarden te hanteren, privacyverklaringen etc etc? Moeten we ons hier ergens indekken of is het "risico" voor de eindgebruiker (stel dat er data lekt bvb)?

Reden waarom eerst gratis is eigenlijk omdat we voor een onzekere site nog géén nieuwe vennootschap willen opstarten. Deze zouden we pas starten als er inkomsten kunnen uit voortvloeien.


Yoeri

Didymus
Berichten: 1565

#2 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 09:17)

Ongeacht de inkomsten die je er eventueel uit kunt puren zal sowieso aan de AVG moeten voldoen, dus in de eerste plaats privacyverklaring en verwerkingsregister opstellen.
"sowieso" schrijf je zo.

denlowie
Berichten: 11185
Juridisch actief: Nee

#3 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 09:23)

Ik zou toch een goede BA verzekering nemen je weet nooit, want dan zijn jullie een feitelijke vereniging !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

Reclame

YoeriVdM
Topic Starter
Berichten: 5

#4 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 14:15)

We hebben beiden reeds een bvba, dan is het misschien beter om één van beide bvba's te gebruiken hiervoor?
Achteraf kunnen we dan nog een nieuwe vennootschap starten van zodra er inkomsten uit komen.

denlowie
Berichten: 11185
Juridisch actief: Nee

#5 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 15:19)

En waarom niet, kosten zijn aftrekbaar
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

YoeriVdM
Topic Starter
Berichten: 5

#6 , 1 week 3 dagen geleden (09 nov 2018 20:41)

Buiten onze tijd hebben we er voorlopig geen kosten aan, het vanuit onze bestaande bvba doen zou ook een wijziging in de statuten teweegbrengen. Dit lijkt ons voor de beperkte periode dat we het gratis aanbieden niet echt top. We gaan ervan uit dat we een half jaartje gratis blijven en dan een abonnement voorzien ...

Om die periode te "overbruggen" en af te wegen of het de moeite waard is om door te gaan zouden we het particulier aanbieden zonder een vennootschap erachter ... uiteindelijk hebben we zéér weinig risico. Het ergste wat ons kan overkomen is een datalek ,wat uiteraard kan, zelfs met onze expertise in dat vakgebied :-)

Terug naar “Stel een vraag”