Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Sarens0
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Familiaal verlof

#1 , 1 week 5 dagen geleden (07 nov 2018 09:20)

Hallo,

Mijn dochter is ziek en heb van de arts een doktersattest gekregen dat ik tot vrijdag thuis moet blijven wegens ziekte van kind. Nu wilt mijn werkgever dat ik vrijdag kom werken. Kan hij mij hiertoe verplichten, ondanks het doktersattest? ( werkzaam als verpleegkundige in Ziekenhuis).

Alvast bedankt

B.Debuck
Berichten: 93
Juridisch actief: Nee

#2 , 1 week 5 dagen geleden (07 nov 2018 11:17)

Familiaal verlof is inderdaad een recht. Dit moet echter worden gebruikt voor een niet te voorziene gebeurtenissen. De meeste werkgevers maken hier geen probleem over, echter lijkt me familiaal verlof enkele dagen op voorhand wel reden genoeg van de werkgever om dit te mogen weigeren.

Blaatpraat
Berichten: 2480

#3 , 1 week 5 dagen geleden (07 nov 2018 16:20)

In navolging van B.Debuck: kijk eens op je mutualiteit geen oppas voor ziek kind voorziet.
Sommige bieden dit gratis aan, als jij en je kind daar aangesloten zijn.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”