Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Oleander
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Naam van/en concept overnemen

#1 , 5 dagen 23 uur geleden (06 nov 2018 23:54)

Goeiemiddag,

Mijn oog is gevallen op de Nederlandse website 'http://www.slimovidee.nl', een initiatief van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Provincie Zuid-Holland. Ik ben zo onder de indruk van Slimovidee dat ik zelf ook zoiets in die aard (middels een website) zou willen opzetten (uiteraard dan wel voor een Belgisch doelpubliek).

Mijn vraag: Het concept (=iedereen kan een idee voor een beter openbaar vervoer insturen) overnemen zal wellicht geen probleem zijn, neem ik aan? Maar mijn belangrijkste vraag is of het hergebruik van 'slimovidee' als naam en websiteadres mogelijk, dan wel van nature is toegelaten? (Uiteraard wordt er niets inhoudelijk overgenomen van die site). Ik vind die naam namelijk toepasselijk, maar ik kan evengoed wat anders bedenken. Misschien is het ook belangrijk dat ik erbij vermeld dat ik dit als particulier wil opzetten.

Inazuma
Berichten: 3470

#2 , 5 dagen 7 uur geleden (07 nov 2018 15:51)

Hetzelfde doen onder dezelfde naam als iemand anders, zonder toelating, is nooit een goed idee.

Vraag de Nederlanders misschien of u dat màg doen in België
Weg Wanbeheer.be
De overheid als verkeersovertreder.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”