Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
chrissie02
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Blanco strafblad

#1 , 6 dagen 7 uur geleden (06 nov 2018 15:58)

Beste,

Ik woon in het buitenland maar nog steeds in de EU .
zo'n 4 jaar geleden werd ik opgepakt in het buitenland aan de hand van een Europees aanhoudingsbevel. Ik ben toen niet uitgeleverd geweest.

In Belgie is het process toch doorgegaan voor de correctionele rechtbank en werd ik veroordeeld voor 1 jaar effectieve gevangenis straf. Onmiddelijke aanhouding werd niet toegestaan. Ik was toen niet aanwezig maar vertegenwoordigd door mijn advokaat , dit omdat ik in het land waar ik woon naar Cassatie ben geweest om dit aan te vechten en ook gewonnen heb. Belgie heeft hiermee geen rekening gehouden en me toch nog veroordeeld.

Mijn vraag was nu , na 4 jaar heb ik mijn strafregister opgevraagd en dit is Blanco . Hoe is dit mogelijk ?
Ik weet ook niet of ik geseind sta , mijn advokaat adviseerd me om geen slapende honden wakker te maken. Ik kan dus al 4 jaar het land niet uit. Graag zou ik ook wel eens naar het buitenland gaan voor een reisje of eens terug keren naar Belgie voor een bezoekje maar ik kan niet.
Hoe kan een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar niet op het strafregister vermeld staan en hoe kan ik nagaan of ik geseind sta of niet. Zal ik nog ooit naar het buitenland kunnen ?
Dit was over een banale zaak die ik trouwens gewonnen heb in het land waar ik woon. Na 5 jaar vervald deze straf ? Niemand is me ooit komen aanhouden na de uitspraak.

Bedankt alvast.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”