Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
mkrner
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

huwgemeenschap - erfenis

#1 , 1 week 1 dag geleden (04 nov 2018 13:10)

Een operator van de Special Forces Group van de Belgische Strijdkrachten komt om het leven bij de uitvoering van een buitenlandse opdracht. Hij was gehuwd en vader van 3 kinderen.

De operator had een levensverzekeringsovereenkomst onderschreven, die ook het oorlogsrisico dekt. Als enige begunstigde van deze levensverzekeringsdekking, met een kapitaal van 500.000,00 EUR, had hij zijn jongste dochter aangewezen.

Het netto actief van de nalatenschap van de operator bestaat uit een onroerend goed ter waarde van 250.000,00 EUR en roerende goederen en liggende gelden en waarden ten bedrage van 50.000,00 EUR.

De verzekeringspremies voor de levensverzekeringsovereenkomst werden betaald met gelden van de huwgemeenschap, die bestond tussen de overleden operator en zijn echtgenote.

vraag1: Heeft de weduwe recht op de helft van het kapitaal van de levensverzekering vermits dit werd betaald met gelden uit de huwgemeenschap?
vraag 2: hoe wordt de nalatenschap verdeeld?

eylis
Berichten: 7202

#2 , 1 week 1 dag geleden (04 nov 2018 13:36)

Meldt aan uw professor verzekeringsrecht dat dit vraagstuk niet helemaal correct is opgesteld. Geen enkele verzekeraar zal een betaalbare levensverzekering afsluiten met een SFG-operator. Die worden volledig gedekt door een militaire verzekering.Enne, je huiswerk maak je best zelf.

puttemanp
Berichten: 469

#3 , 1 week 1 dag geleden (04 nov 2018 13:51)

2 dagen geleden identiek dezelfde vraag gesteld.
Op 2 dagen had je wellicht je cursus al eens kunnen open doen.

P.

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”