Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
shatave
Topic Starter
Berichten: 4
Juridisch actief: Nee

co ouderschap aanvechten

#1 , 1 maand 2 weken geleden (03 nov 2018 14:56)

Hallo,

In juni heb ik een EOT ondertekend waarin de week week regeling stond.
Na herhaaldelijk losbandig en onverantwoordelijk gedrag van mijn ex man heb ik deze EOT niet laten passeren en vecht ik nu co ouderschap aan.
Het komt erop neer dat ik kan aantonen dat hij uitgaat in de weekends dat hij onze dochter had en heeft. En daarnaast de verkeerde mensen met nodige strafbladen aantrekt en zelf in agressietherapie zat maar dit heeft stopgezet. Daarnaast heb ik ook kunnen aantonen dat hij in zeker mate drugs dealt...
Op zijn beurt schildert hij me af als een heks die haar kind gebruikt om hem te kwetsen... Ik heb totaal geen idee hoe dit zal uitdraaien... Als ik voldoende kan aantonen waarom hij niet tot week week in staat is kan ik dan mijn gelijk halen of wordt het sowieso week week?

eylis
Berichten: 7266

#2 , 1 maand 2 weken geleden (03 nov 2018 15:14)

U bedoelt het verblijfsco-ouderschap. Het co-ouderschap heeft u sowieso, mét of zonder vonnis of EOT. Als er strafbare feiten worden gesteld die de gezondheid en veiligheid van het kind in gevaar kunnen brengen, moet u daar eerst klacht voor neerleggen; U kan niet zomaar voor een rechtbank gaan beweren dat de andere ouder drugs gebruikt (of onder invnloed is van drugs) in het bijzijn van jullie kind. een rechter gaat dit niet geloven, zonder dat er daar degelijk onderzoek naar is verricht. U kan dus uw vermoeden en verontrusting kenbaar maken bij de politi via een PV. Dan neemt het jeugdparket het onderzoek in handen. U hoeft daar dan niets voor te doen. De vader zal ondervraagd worden, en er zal ook onderzocht worden of hij drugs gebruikt. Daarna kan bekeken worden hoe de vader zijn omgangsrecht kan uitoefenen zonder dat de veiligheid en integriteit van het kind in het gedrang komt. Een rechter kan dan bijvoorbeeld beslisen dat de vader contact onder toezicht kan hebben in een veilige ruimte, dat hij regelmatig via drugscontrole wordt getest enz.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Echtscheiding”