te hoge uitkering CM voor moederschapsrust

jebbiesnebbie88
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

te hoge uitkering CM voor moederschapsrust

#1 , 8 maand 2 weken geleden (03 nov 2018 12:21)

Mijn vriendin werkte kort voor haar moederschapsrust enkele maanden parttime tengevolge van een letsel, maar de laatste maand wel terug fulltime.

Voor de bepaling van het uitkeringsbedrag voor moederschapsrust gaven wij alsook de werkgever de correcte gegevens door.
Nu blijkt dat de uitkering dubbel zo hoog ligt dan wat we ongeveer verwacht hadden. We denken dat er bij de CM een grote fout is gebeurd bij de berekening.

Er zijn nu al voor de eerste maand betalingen binnen. Wat is het beste dat we nu kunnen doen om achteraf niet plots terugvorderingen of inhoudingen te riskeren? Zijn wij in ons recht of moeten we handelen?
Laatst gewijzigd door jebbiesnebbie88 op 03 nov 2018 12:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
denlowie
Berichten: 13866
Juridisch actief: Nee

#2 , 8 maand 2 weken geleden (03 nov 2018 12:30)

Het beste is eens gaan vragen of er geen fout is gebeurt !
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

eylis
Berichten: 7543

#3 , 8 maand 2 weken geleden (03 nov 2018 16:41)

inderdaad moederschapsuitkeringen zijn hoog omdat het gaat over percentages van een brutoloon. Dat betekent dat je na dat jaar meer belastingen zal moeten betalen. Ik geloof dat dat (door de band) tot zo'n 500 euro kan bedragen (of meer als je in een hoge inkomenschijf zit en geen aftrekposten) De berekening is tamelijk ingewikkeld, want de uitkering verschilt per periode na de bevalling (1e maand, 2e maand etc...) Het beste is om maandelijks het bedrag dat uw normale loon overschrijdt apart te houden zodat u bij het volgende belastingsjaar geen al te grote verrassing krijgt.

Reclame

Terug naar “Andere”