Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
luclefaucon
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

Progressieve tewerkstelling (toegestane arbeid) en Hulp van derden

#1 , 1 week 4 dagen geleden (01 nov 2018 19:45)

Beste, ik ben reeds 20 maanden inactief wegens visuele beperking. Ik ontvang een uitkering van de mutualiteit en ook Hulp van derden. Het thuis zitten verveelt enorm en ik overweeg om de vraag te stellen aan mijn werkgever of ik 1 à 2 dagen per week aan de slag zou kunnen in een aagepaste job. Uit informatie op de site van het Riziv begrijp ik dat in dergelijke omstandigheden de uitkering van de mutualiteit wordt verlaagd in functie van het aantal uren/dagen per week dat je werkt. Mijn vraag is of dit ook geldt voor de Hulp van derden. Blijft deze uitgekeerd worden wanneer je deeltijds aan de slag gaat of wordt deze ook verminderd in functie van het aantal uren/dagen dat je werkt? Alvast bedankt.

Floes
Berichten: 87

#2 , 1 week 3 dagen geleden (02 nov 2018 09:00)

Hulp van derden wordt niet verminderd.

luclefaucon
Topic Starter
Berichten: 12
Juridisch actief: Nee

#3 , 4 dagen 57 minuten geleden (08 nov 2018 22:08)

Vanddaag besprak ik dit met de maatschappeljk werker van het ziekenfonds. Die zei me dat het al dan niet behouden van de hulp van derden een beslissing is van de adviserend geneesheer. Zij denkt dat de kans groot is dat de hulp van derden wordt stopgezet. Op die manier kan er van het hervatten van het werk aan 1 à 2 dagen per week natuurlijk niet v2eel komen. De hulp van derden bedraagt ongeveer 550 € per maand netto en onbelastbaar. Om dit op die 1 à 2 dagen per week te compenseren zou je al een bruto loon van ongeveer 1500 € moeten verdienen in een regime van 20 tot 40 %. Dit lijkt me helemaal niet realistisch. In vorige reactie werd gezegd dat de hulp van derden niet vermindert. Is dit gebaseerd op praktijk of een vermoeden?

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”