Arbitrageclausule handelshuurovereenkomst

8evrm
Topic Starter
Berichten: 8
Juridisch actief: Nee

Arbitrageclausule handelshuurovereenkomst

#1 , 8 maand 2 weken geleden (30 okt 2018 15:08)

Het gaat om huurgeschil tussen mij en mijn huurder, hetgeen tot een proces gekomen is. In eerste aanleg werd mijn vordering bijna volledig gegrond verklaard en de huurder zijn vordering volledig ongegrond.

Ondertussen ook een discussie met mijn voormalige raadsman aangezien zij een onbillijke begroting van haar ereloon heeft opgemaakt... De stafhouder was geen succes. Ook ombudsdienst voor Advocaten kon niet bemiddelen, aangezien mijn raadsman daar geen gehoor aan gaf. Dezer dagen wacht ik op een dagvaarding aangezien ik een deel van de gevorderde erelonen betwist. Bovendien ben ik er steevast van overtuigd dat mijn voormalige raadsman fouten heeft gemaakt, zoals een vordering mbt huurwaarborg zo onduidelijk en dubbelzinnig geformuleerd dat de eerste rechter niet heeft toegekend. Ook het gebruiken van een schattingsverslag waarbij ik uitdrukkelijk heb gevraagd om ermee op te passen aangezien de tegenpartij makkelijk kon misbruiken. Hetgeen ik vreesde gebeurde ook en zo werd de discussie alleen maar uitgehold. Bovendien was zij de enige die met twee extra conclusietermijnen wou werken (zowel de raadsman van de tegenpartij als ik was daar niet echt voor te vinden, toch heb ik mijn raadsman daarin gevolgd)

De huurder had reeds hoger beroep aangetekend en ik had een andere raadsman aangeworven. De pleitzitting heeft een week geleden plaatsgevonden. Opmerkelijk wierp de rechter op dat er in de handelshuurovereenkomst een arbitrageclausule staat. Hij vroeg zich af wat hij hiermee zou moeten doen? Beide partijen zieden dat wij van deze clausule willen afzien. Of de rechter ons zal volgen in dit, weet ik niet zeker. Over 3 weken volgt de uitspraak.

Nu, heb ik verdere opzoekingen gedaan ivm die arbitrageclausule. Mijn voormalige raadsman zei dat deze clausule niet geldig was (ik heb toen geen verdere vragen gesteld), terwijl de rechter in hoger beroep juist een probleem van heeft gemaakt.
Het blijkt dat arbitrage sneller en goedkoper is. Aangezien mijn zaak een zeer simpele zaak was waarbij mijn advocaat zich stevig heeft laten gaan, was arbitrage een betere oplossing geweest. Ten eerste goedkoper, ten tweede sneller en geen mogelijkheid tot hoger beroep aangezien de beslissing van de arbiter definitief is.
Vooraleer een proces kwam voor de vrederechter (eerste aanleg) was er een verzoeningszitting bij diezelfde waarbij een gedeeltelijk akkoord gesloten werd tussen mij en mijn huurder. Daar heeft de huurder verschillende zaken erkend en dit in een akkoord bevestigd, doch heeft hij deze later in procedure ten gronde allemaal betwist.

Mijn voormalige raadsman had alle kennis (ook van die arbitrageclausule aangezien het zwart op wit in de overeenkomst staat), toch heeft zij niet de goedkoopste en de snelste weg voor haar cliënt gevolgd. Integendeel, voor een simpele zaak vraagt zij meer dan 5.500 EUR.

Wat kan ik ondernemen tegen mijn voormalige advocate? Dit is duidelijk een beroepsfout of zie ik het verkeerd? Misschien onderbrengen onder verlies van een kans of iets anders. Iemand een idee?

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.

Terug naar “Huren”