Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Raadpleeg steeds een erkend raadsman of vakspecialist. De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
Forumregels
Stel hier gerust uw vraag. Alle onderwerpen worden verhuisd naar een gepaste forumcategorie. Op zoek naar uw eigen post ? Die vindt u hier.
Luka
Topic Starter
Berichten: 2
Juridisch actief: Nee

Verkoop bij seizoenspacht

#1 , 2 weken 5 dagen geleden (29 okt 2018 00:19)

Beste,

Na het overlijden van onze oom wensen wij, de wettelijke erfgenamen in de derde graad, een aantal van zijn landbouwgronden te verkopen. He gaat hier telkens om seizoenspachten waarvan wij soms een geschreven, niet ondertekend, noch gedateerd document vonden met de vermelding"..voor de duur van minder dan een jaar". Sommige pachters/huurders betalen cash, anderen via de bank, maar van akten is nergens sprake.
Concreet: valt seizoenspacht onder de pachtwet of kunnen wij zodoende, met het oog op verkoop, meteen een einde maken aan de landhuur zonder voorkooprecht te moeten verlenen?

Vriendelijke groeten,

ChristophePaus
Berichten: 323
Juridisch actief: Nee

#2 , 2 weken 5 dagen geleden (29 okt 2018 07:24)

Seizoenspacht valt niet onder de pachtwet. Toch zijn er strikte voorwaarden:
1. Tussen landbouwers
2. Geschreven overeenkomst
3. Prijs vermelding
4. Bemesting en voorbereidende werken door landbouwer-grondbezitter
5. Ieder jaar nieuw contract
6. Duur < 1 jaar

Dit zijn de belangrijkste.

Ik raad je aan een raadsman gespecialiseerd in landbouwrecht te contacteren!

Reclame

Terug naar “Stel een vraag”