Legalisatie documenten

Fotsirk87
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

Legalisatie documenten

#1 , 11 maand 1 week geleden (13 aug 2018 03:07)

Mijn Oegandese vriendin is enkele jaren geleden via een Frans visum illegaal naar ons land gekomen. Zij heeft een asielaanvraag ingediend en 3x een tijdelijk visum gekregen, maar heeft zopas het bericht gekregen dat deze niet wordt goedgekeurd en haar visum niet verlengd wordt. Wij hebben reeds enkele maanden geleden beslist om te trouwen en zijn dit nog steeds van plan. Hiervoor moeten haar documenten ( geboorteregister, bewijs burgerlijke stand,... ) gelegaliseerd worden voor gebruik en erkenning in België.
Zij heeft dit echter drie jaar geleden reeds aangevraagd en alle nodige stappen ondernomen. Haar documenten zijn eerst geofficialiseerd door de Oegandese overheid en daarna naar de Belgische ambassade in Oeganda gebracht om gelegaliseerd en erkend te worden in België. Zij heeft hier echter nooit reactie op gekregen. Vermoedelijk gaat het hier om een conflict met de ambtenaar die deze legalisatie moet uitvoeren. Zij heeft haar papieren namelijk laten indienen door de zus van een vriend (die ze in België pas heeft leren kennen). Achteraf bleek dat deze vriend illegaal ons land is binnengekomen via een visum verkregen door diezelfde ambtenaar die instaat voor de legalisatie van de documenten. Deze ambtenaar denkt dus dat zij iets te maken heeft met die vriend en weigert iets te ondernemen omwille van een persoonlijke vete met die persoon.

Volgens de wet mag ik perfect trouwen met iemand die illegaal in ons land verblijft aangezien het hier om een mensenrecht gaat, maar hiervoor hebben we dus wel erkende documenten nodig. De ambtenaar in kwestie weigert te reageren op brieven of e-mails.
Wat kan ik hiertegen ondernemen want het kan toch niet dat een ambtenaar - wiens bevoegdheid het is om documenten te controleren op echtheid (wat ze zijn)- mij mijn recht op het huwelijk ontneemt?

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Niet direct geholpen op het forum? Kijk even op Jureca.be voor snel en betaalbaar juridisch advies. of bel direct met een specialist op het nummer 0904 69 400 voor een eerste antwoord op uw vraag.
Franciscus
Berichten: 32853

#2 , 11 maand 1 dag geleden (19 aug 2018 18:02)

Aan de ambtenaar die boven die ambtenaar staat of aan de minister.

Reclame

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”