Dit forum is geen vervanging voor professioneel juridisch advies. Indien u hiernaar op zoek bent, raadpleeg Jureca De redactie van dit forum is niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou voortvloeien uit berichten geplaatst op dit forum. Lees onze forum-regels. Is dit uw eerste bezoek ? Lees dan even onze handleiding.
DBE
Topic Starter
Berichten: 1
Juridisch actief: Nee

bezwaar indienen omgevingsvergunning

#1 , 5 maand 1 dag geleden (13 jul 2018 12:16)

Even een schets van onze woonsituatie:
Onze grond van 4,3 are heeft de vorm van een vierkant en is daardoor slechts 24 meter diep (18 meter breed). Het huis van onze rechterburen (westen) staat verder van de straat waardoor hun achtergevel even ver komt als het einde van onze tuin (die maar 5,5 meter diep is). M.a.w. in het westen kijken we volledig uit op een muur. De achterbuur in het zuiden heeft een coniferen haag staan van ongeveer 10 meter hoog (al dan niet legaal) en 12 meter breed, dus ook in het zuiden hebben we geen tot weinig zicht/licht.

Toch vonden we 6 jaar geleden voldoende argumenten om de grond te kopen omdat aan we aan de linkerzijde (Oosten) grenzen aan 3 buren waarvoor wij elk de achterbuur zijn. Hun voorgevels liggen in een andere straat, het hoekje om, en hun huizen staan op ongeveer 40 meter van de perceelgrens met ons. Dit zorgt voor meer dan voldoende lucht/licht op onze grond vanuit het zuidoosten en we zijn zeker dat er in het Oosten nooit een gebouw zal komen te staan omwille van de regel dat een bijgebouw niet verder dan 30 meter van de achtergevel mag staan. Er blijft dus in principe altijd een buffer van 10 meter.

Omgevingsvergunning:
Maar, één van de drie buren in het Oosten heeft nu een vergunning gekregen voor het plaatsen van een blokhut met volgende uitzonderingen:
- Meer dan 30 meter van de achtergevel. Kan dus op 1 meter van ons, zijn achterbuur.
- Meer dan 3,5 meter hoog. Zijn blokhut is 3,6 meter hoog
- Slechts 1 meter van zijn linkerbuur en 1,4 meter van zijn rechterbuur. Zijn tuin is 8,7 meter breed, zijn blokhut 6,3 meter breed.
- Meer dan 40 m² aan bijgebouwen. Hij heeft reeds voor ongeveer 36 m² aan bijgebouw staan.

We hebben nog 2 weken om bezwaar in te dienen. We hebben reeds getracht om een compromis te vinden (Ok om meer dan 30 meter te gaan, maar blijf dan 4 à 5 van onze grens af, of bouw iets lager), maar ze houden voet bij stuk.

Kan er ons iemand tips geven over hoe we een bezwaarschrift best opstellen en welke argumenten we zeker niet mogen vergeten? (Waardevermindering van onze grond // vermindering van licht, lucht en zicht op groen // indien de andere 2 buren hetzelfde zouden doen, verandert onze tuin in een binnenkoer,...)

Alvast bedankt!

LennieK
Berichten: 484
Juridisch actief: Nee

#2 , 5 maand 1 dag geleden (13 jul 2018 14:29)

Veel foto's bijvoegen, die zeggen vaak meer dan duizend woorden.

Reclame

Edgar W.
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Heb je nog bijkomende vragen? Kijk even op Jureca.be voor snel & betaalbaar juridisch advies!

Terug naar “Andere”